Dorpsplatform Hoogerheide
Dorpsplatform Hoogerheide Foto: Starworks Studio

Eerste vergadering nieuw Dorpsplatform Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE - Vorig jaar augustus werd het nieuwe Dorpsplatform Hoogerheide gevormd, dat nu bestaat uit zeven leden. Woensdag vond hun eerste openbare vergadering plaats, in De Boulevard aan de Raadhuisstraat.

Deze vergadering begon met een voorstelrondje van alle leden: voorzitter Erik Strating, penningmeester Inge Buzing-Pals, secretaris Judith van den Bergh en leden Wouter Troost, Ad Seegers, Ada Koster en Fanny Smits. Het dorpsplatform zoekt nog nieuwe leden in de bloemenwijk en het gebied tussen de Putseweg en de Huijbergseweg. Als dat gaat lukken is Dorpsplatform Hoogerheide in alle wijken vertegenwoordigd.
Het dorpsplatform belooft veel goeds voor de toekomst van Hoogerheide. Vooral op het gebied van sociale cohesie, jeugd, zorg en veiligheid. In de diverse Hoogerheidse wijken willen ze weer creëren dat bewoners op elkaar gaan letten en daarmee de samenhang vergroten. Ook willen ze voor jongeren en jeugd een plek in de samenleving creëren. Met een blik op de toekomst wil het dorpsplatform in kunnen spelen op de behoeften van de jongeren en jeugd. Hiermee zou ook de overlast minder kunnen worden.
Ook wat betreft de zorg en veiligheid in de gemeente Woensdrecht zijn er nog verbeterpunten in de toekomst. Sinds dit jaar heeft de gemeente Woensdrecht twee boa’s in dienst. Erik van den Heuvel en Ashana Dettmer stelden zich op deze eerste vergadering voor. In samenspraak met de gemeente willen zij niet gelijk gaan handhaven op bijvoorbeeld foutparkeerders of overlastveroorzakers, maar zoeken ze eerst het gesprek op om mensen te waarschuwen. Sinds dat ze in dienst zijn hebben ze ook hun bevindingen kenbaar gemaakt in de vergadering.

Mark Inja, directeur van BWI Woensdrecht hield een presentatie over de werkzaamheden van deze welzijnsinstelling in de gemeente. Ook zij richten zich op de punten waar het dorpsplatform zich zorgen over maakt. BWI ziet ook veel problemen sinds de coronatijd bij de jeugd, vooral wat betreft depressies en financiën. Ook BWI kan bij veel inwoners een grote steun zijn.
Wat verkeerveiligheid betreft is het dorpsplatform in gesprek geweest met de gemeente over oversteekplaatsen in de Raadhuisstraat en aan de Scheldeweg. Als de bouw van het zorgcentrum klaar is, wordt de verkeerssituatie opnieuw bekeken.
De volgende openbare vergadering is gepland op woensdag 15 november om 19.30 uur in De Boulevard.

Dorpsplatform Hoogerheide met v.l.n.r. Erik Strating, Ad Seegers, Wouter Troost, Inge Buzing, Fanny Smits, Ada Koster en Judith van den Bergh.