Hessel van Aalzum & Thijs de Ron, exit WVV'67.
Hessel van Aalzum & Thijs de Ron, exit WVV'67.

ODIO sterkste in Glazen Bol

Algemeen

OSSENDRECHT - Op zondag 29 mei was het in de laatste aflevering is het nogmaals de beurt aan de deelnemers met de hoogste score per vereniging. Voor METO werd een zware middag in Standdaarbuiten verwacht. Niets was minder waar. SVC vocht zich met acht gele kaarten naar een 3-2 overwinning. Goals van Joep van Kalmthout en Gijs Verresen volstonden niet voor ontsnapping aan de nacompetitie.

 

Zowel ODIO en RSV waren gebaat met een puntje. Nadat Madalin Stoleriu voor de Ossendrechtenaren had gescoord werd het gelijke spel gekoesterd, 1-1. Ook Grenswachters en Sprundel stuurden aan op een voor beiden nuttige puntendeling. In Putte blij met handhaving, te Sprundel blij met een periodetitel en deelname aan de nastoot, 0-0. Voor WVV’67, met Hessel van Aalzum en Thijs de Ron voor het laatst in de gelederen, ging het seizoen als een nachtkaars uit. De subtopper verloor, na eerder van Grenswachters en Sprundel, ook haar laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen Noordhoek bleef het, ondanks een eerste competitiegoal van Rick Overbeeke, op 2-1 steken.

Eerder dit seizoen gaf een handvol Glazen Bol-kijkers blijk van heel goed kunnen en mochten derhalve de finale voor hun rekening nemen. De allerlaatste speelronde liet zich echter lastig voorspellen. Frank de Ron en Sander Bogers voorzagen de 1-1 stand bij RSV-ODIO. Voor METO-vleugelverdediger Bogers, die met notabene een Roparun in de benen toch tegen SVC actief, vormde de goede voorspelling de basis voor de dagzege. Met acht punten bleef hij Wim van Laarhoven en Frank de Ron net voor. Nico Hoogerwerf en Rob de Rond bleven op twee punten steken. 

Verenigingsklassement: ODIO (239), Grenswachters (224), WVV’67 (217), METO (201) en Vivoo (196).