Hap & trap familie Prins.
Hap & trap familie Prins. Foto: Starworks Studio

Geslaagde aspergefietstocht

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Aspergetelersvereniging de Brabantse Wal organiseerde afgelopen zaterdag Hap & Trap, twee leuke fietsroutes langs verschillende aspergetelers en -verkopers. 

De routes gingen ook langs verschillende bezienswaardigheden op de Brabantse Wal, zoals Fort Roovere in Halsteren. Tussen 10.00 en 15.00 uur kon er gestart worden vanaf elk punt op de route. Er kon gekozen worden voor de Noord- of Zuidroute. De Noord route bedroeg 42 kilometer en de Zuid variant 34 kilometer.  

Tijdens de fietstocht kon je bij diverse deelnemers een lekker hapje met asperges proeven of even bijkomen en wat kopen in de winkeltjes. Zo ook de familie Prins uit Sliedrecht, zij stopten onder andere bij Boerderijwinkel de Meet in Huijbergen: “In Bergen op Zoom zagen wij reclame over deze hap & stap fietstocht. We staan dit jaar voor het eerst bij Camping Uit en Thuis, dus dit is een mooie manier om de omgeving te verkennen. Maar ook om een mooie route te fietsen en hierbij wat te kopen en proeven. Misschien fietsen we zelfs wel de Noord- én Zuidroute vandaag, want het weer is fantastisch.”  

Deze tocht kan natuurlijk altijd gefietst gaan worden als het aspergeseizoen is aangebroken, maar dan zal er niet altijd iets te proeven zijn. 

hap & stap
hap & stap
hap & stap
hap & stap
hap & stap
hap & stap
hap & stap
hap & stap