ODIO 3 kampioen 2022-2023 (Foto: Rudy Jansen)
ODIO 3 kampioen 2022-2023 (Foto: Rudy Jansen) Foto: Rudy Jansen

ODIO 3 zet kroon op het werk

Algemeen

OSSENDRECHT – Met twee titels mag ODIO zich de succesvolste vereniging van dit seizoen noemen. Na het kampioenschap van het vierde team begroette Sportpark De Heiloop zondag met ODIO 3 opnieuw een primus interpares! 

Tegen SC Gastel 3 werd de kroon op het werk gezet. Aanvankelijk liet het gemis van sterspeler Roy Melsen, vanwege vakantie in Portugal, zich voelen. Een terugspeelbal van Stijn Huijsmans verraste keeper Michel Michielsen en de champagne kon tot de thee terug de koelkast in. In de tweede helft toonde het Ossendrechtse elftal echter opnieuw haar klasse en met een loepzuivere hattrick van Stijn Huijsmans (!) en een slotakkoord op naam van Josh Luijkx was de titel een feit!

Later volgde de hoofdmacht, waar Coen Michielsen voor zijn 400e optreden werd gehuldigd, tegen Noodhoek het goede voorbeeld. Hein Verhoef, Marijn Corré en Madalin Stolriu tekenden voor de ODIO-goals, 3-1.

In Putte had Grenswachters zich een goede daad kunnen bewijzen door SVC te verslaan. Aanvoerder Tobi de Bruijn liet vanaf elfmeter een buitenkansje naar reeds behoud van Vierde klasse liggen, 0-0. WVV’67-Sprundel vormde het naar verwachting laatste optreden van Hessel van Aalzum en Thijs de Ron op eigen bodem. Het tweetal is in vergevorderde onderhandeling met kersverse promovendus Vrederust. Men kon echter niet voorkomen dat Sprundel met de volle winst huiswaarts keerde, 0-1.

Gelijkspel

In de Vijfde Klasse A eindigde het seizoen voor Vivoo in mineur. In Huijbergen zette Dimitri Ceuppens met een goal de deur naar de nacompetitie open. Gloria UC sloeg echter in de 70e en 71e minuut tweemaal toe. Vivoo streed voor wat ze waard was en kwam vlak voor tijd nog langszij door Sieb Veldkamp, 2-2. Slechts winst had de blauwbloezen op de trein naar een rentree in de Vierde Klasse kunnen zetten!

De Glazen Bol

In de Glazen Bol van 21 mei was het Kees Soffers die met de juiste ODIO-score voorzien van een joker 12 punten scoorde. Niels Goossens volgde met elf, Johan van Genegen met zeven, Goort Buijtenweg met zes en Matt Luijkx met slechts vier punten. In de laatste aflevering is het nogmaals de beurt aan de deelnemers met de hoogste score per vereniging. Op maandag 29 mei wacht METO een zware middag bij SVC, terwijl het ook voor ODIO en Grenswachters lastig wordt in respectievelijk Rucphen en Sprundel. WVV’67 staat 90/10 genoteerd De jokers zijn slechts over twee duels verdeeld.

Sander Bogers (METO): SVC-METO (1-2, joker), RSV-ODIO (1-1), Noordhoek-WVV’67 (0-2), Sprundel-Grenswachters (3-0)

Rob de Rond (Vivoo): SVC-METO (1-1, joker), RSV-ODIO (1-3), Noordhoek-WVV’67 (1-2), Sprundel-Grensw. (1-0)

Nico Hoogerwerf (ODIO): SVC-METO (2-2), RSV-ODIO (3-2), Noordhoek-WVV’67 (0-3, joker), Sprundel-Grensw. (2-0)

Frank de Ron (WVV’67): SVC-METO (2-1), RSV-ODIO (1-1), Noordhoek-WVV’67 (1-3, joker), Sprundel-Grensw. (1-2)

Wim van Laarhoven (Grenswachters): SVC-METO (2-0, joker), RSV-ODIO (2-0), Noordh-WVV’67 (2-2), Sprundel-Grensw. (2-2).