Afbeelding
Foto: Drea Wesselink

Gouden jubileum Zonnebloem Putte

Algemeen

PUTTE - 50 jaar geleden op 15 mei 1973 werd de Zonnebloem in Putte opgericht. De Zonnebloem is een landelijke vereniging voor mensen met een fysieke beperking om die een fijne dag of fijne momenten tijdens een huisbezoek te bezorgen, zodat men niet in een isolement hoeft te geraken. De vereniging heeft vele afdelingen over het hele land verspreid. Dit heuglijke feit moest natuurlijk gevierd worden met de huidige vrijwilligers en gasten.

Een feestcommissie bestaande uit Mary, Annie en Nicole is geruime tijd bezig geweest iets te bedenken voor dit gouden jubileum en ze hebben gekozen voor een feestmiddag op zaterdag 13 mei met een heerlijk diner bij Non Plus Ultra in Woensdrecht. De gasten gingen om 13.00 uur vanuit Putte met de bus naar Woensdrecht waar het feest gevierd zou worden. Bij aankomst kreeg iedereen een zonnebloemcorsage opgespeld en kon het feest beginnen. Bas Janse, interim voorzitter, opende het feest met een toespraak en een toost, gevolgd door wethouder Lars van der Beek, die stilstond bij het bijzondere van een goudenjubileum. Daarna kon de gezellige middag met lekkers, acts en voordrachten beginnen. Tegen 17.00 uur werden de tafels ingedekt en opende eigenaar Kees Palinckx het diner. Gestart werd met een heerlijk voorafje en als hoofdmaaltijd waren er asperges met beenham en aankleding. Als nagerecht was er de beroemde rijstepap en rijke etagères met koffie.

Vol en voldaan konden de gasten na ontvangst van een presentje om 20.00 uur weer in bus stappen om terug te gaan naar Putte. Het jubileumjaar is met deze feestmiddag geopend.

Afbeelding
Afbeelding
Een dansje tussen de smakelijke bedrijven door.