Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Starworks Studio

‘Wielerman’ Jeroen van Wezel koninklijk onderscheiden

Algemeen

CALFVEN/HUIJBERGEN - Jeroen van Wezel uit Huijbergen heeft afgelopen zaterdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor met name de wielersport. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding door burgemeester Steven Adriaansen vond plaats in het kader van het 70-jarig jubileum van Stichting Wielercomité Huijbergen, waar Van Wezel secretaris en penningmeester van is. De decorandus werd zaterdagmiddag compleet verrast door burgemeester en wethouders tijdens een vergadering in Calfven. 

Verdiensten 

Jeroen van Wezel (58) uit Huijbergen is al ruim 30 jaar vrijwillig actief binnen de wielersport. De sportieve activiteiten die hij organiseert zijn voor zeer diverse doelgroepen: van jong tot oud, van recreatieve fietser tot aan professionele wielrenners. Het betreft lokale, nationale en internationale evenementen die hij mede organiseert. 

Enkele voorbeelden zijn: diverse wielerrondes van Huijbergen voor nieuwelingen, junioren en elites/beloften, vijf keer het Nederlands kampioenschap veldrijden, tweemaal het Europees kampioenschap veldrijden met elite rijders en vijf keer de Internationale Cyclo Cross. 

Ook tijdens de coronapandemie werden er onder de vlag ‘Woensdrecht wielerzomer’ in ieder dorp wedstrijden gereden met inachtneming van de toen geldende maatregelen. 

Er is bij Jeroen van Wezel ook altijd nog plaats voor nieuwe evenementen, zoals onlangs de wielerwedstrijd ‘Fokker Slag om Woensdrecht’. Niet alleen de sporters hebben baat bij zijn tomeloze inzet, maar ook een hele grote groep wielerliefhebbers die deze regio rijk is en die als toeschouwer naar deze evenementen komen. 

Vanuit zijn functie bij het Wielercomité Huijbergen is Van Wezel ook vaak vrijwilliger bij allerlei andere zaken, zoals de Huijbergse Quizavond of het Brabantse Wal Festival. 

Sinds 2018 maakt Van Wezel bovendien deel uit van het buurtpreventieteam in Huijbergen, dat met het lopen van rondes door het dorp voor een stuk extra sociale veiligheid zorgt.

Voordragen

Iemand voordragen Wilt u ook iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Kijk dan op:
www.woensdrecht.nl/koninklijke-onderscheiding-lintje

Koninklijke Onderscheiding
Huijbergenaar Jeroen van Wezel wordt op een vergaderadres in Calfven verrast voor een Koninklijke Onderscheiding.
Koninklijke Onderscheiding
Jeroen van Wezel
Jeroen van Wezel