Gijs Verresen
Gijs Verresen

Vivoo jaagt op nacompetitieticket

Algemeen

PUTTE – In de Vierde Klasse B lijkt BSC de titel niet meer te kunnen ontlopen. In haar kielzog kijken Rimboe en Nieuw Borgvliet mede naar boven. WVV’67 weet zich, ondanks een zeperd in Putte, als subtopper ook volgend seizoen verzekerd van voetbal in de Vierde Klasse. Grenswachters zou zich met een zege op SVC een heel goede dienst bewijzen en indirect METO van steun voorzien.

De Hoogerheidenaren keken in Achtmaal op Moederdag al na zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aan. METO bleef in haar kansen geloven en bereikte aansluiting door een strafschop van Gijs Verresen na een fout op Delano Sebrechts. Nog voor rust zorgde opnieuw Verresen met zijn vijftiende competitiedoelpunt voor evenwicht. Na de thee had METO het beste van het spel, scoorde niet en had in de slotminuut geluk dat ook Achtmaal een reuzenkans onbenut liet. Er resten nog twee zware wedstrijden tegen Nieuw Borgvliet en tot slot SVC.

ODIO wist tot rust Sprundel bij te benen. Na de 1-1 van Peter van Aert ging het alsnog kopje met 3-1 onder. Zondag kan bij een overwinning ook op Sportpark De Heiloop de veilige haven bereikt worden. 

In de Vijfde Klasse A was Vivoo in Stampersgat de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg in haar treffen met De Schutters. Kaylan Timmermans opende de score. In de tweede helft produceerde Dimitri Ceuppens een hattrick wat ruim voldoende voor een 2-4 zege bleek te zijn. Zondag kan bij winst thuis op Gloria UC een ticket naar de nacompetitie worden geboekt!

Glazen Bol

In de Glazen Bol van 14 mei gaf Wim van Laarhoven (Grenswachters) een masterclass voorspellen! Met de derbyzege van Grenswachters plus joker boekte hij maar liefst 19 punten. De concurrentie was in geen veld of wegen te vinden. Louis Melsen (ODIO) noteerde zeven, Bas van der Heijden (Vivoo) pakte er zes, Sean van der Meulen (WVV’67) tekende voor vijf en Fon van Zunderd (METO) bleef achter met slechts vier punten. 

Voor 21 mei wederom hoge verwachtingen van een handvol zieners.METO, WVV’67 en Vivoo krijgen een licht voordeel van de twijfel. ODIO staat 70/30 genoteerd en ook gelooft men in de kansen van Grenswachters. Vier duels zijn voorzien van jokers!

De prognoses:

Niels Goossens (METO): METO-Nieuw Borgvliet (2-1), WVV’67-Sprundel (1-1, joker), ODIO-Noordhoek (3-0), Grenswachters-SVC (1-1), Vivoo-Gloria UC (2-0)

Goort Buijtenweg (Vivoo): METO-Nieuw Borgvliet (2-1), WVV’67-Sprundel (3-1), ODIO-Noordhoek (1-2), Grenswachters-SVC (1-1), Vivoo-Gloria UC (4-1, joker)

Kees Soffers (ODIO): METO-Nieuw Borgvliet (1-3), WVV’67-Sprundel (2-2), ODIO-Noordhoek (3-1, joker), Grenswachters-SVC (1-0), Vivoo-Gloria UC (0-2)

Matt Luijkx (WVV’67): METO-Nieuw Borgvliet (2-2), WVV’67-Sprundel (2-0), ODIO-Noordhoek (2-1), Grenswachters-SVC (1-0), Vivoo-Gloria UC (4-1, joker)

Johan van Genegen (Grenswachters): METO-Nieuw Borgvliet (1-1), WVV’67-Sprundel (1-2), ODIO-Noordhoek (1-1), Grenswachters-SVC (2-0), Vivoo-Gloria UC (1-2).