Kinderen die zich gaan voorbereiden op de voorstelling '53.
Kinderen die zich gaan voorbereiden op de voorstelling '53. Foto: Jet Wysmann/De Vierschaar

Jeugdige acteurs bereiden zich voor op ‘53

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Liefst 25 kinderen werden zaterdag verwacht bij de ‘kick-off voor kids’ in verband met ’53, het nieuwe schouwspel van Stichting De Vierschaar over de Watersnoodramp.

Voor hen is tijdens de tien voorstellingen in september op De Waterschans een grotere of kleinere rol (onder andere als figurant)  weggelegd. 

In leeftijd variëren ze van negen tot veertien jaar. Samen met hun ouders/verzorgers werden ze in de theaterzaal van ‘t Rijks aan de Burg. Stulemeijerlaan bijgepraat over het stuk, het ontstaan ervan en de achtergronden van deze ramp. 

“De jonkies komen uit Bergen op Zoom en omgeving; van Putte tot en met Steenbergen”, aldus Toine Timmers, directeur Artistiek van De Vierschaar. 

Na de ontvangst door Vierschaarvoorzitter Marco Duijvelaar presenteerde regisseur Diemer van Wijk de diverse ins en outs van ‘53 en het repetitieschema. Met onder meer beelden van de overstromingen en opgenomen gesprekken met nabestaanden. Zo kunnen de jonge acteurs zich beter inleven in het stuk en in hun eigen rollen.