Spanning op Grenswachters-bank
Spanning op Grenswachters-bank

Grenswachters knokt zich naar enige marge

Algemeen

PUTTE – Grenswachters-WVV’67 vormde het slotakkoord van het Gentlemen-derbyseizoen 2022-2023. Het twaalfde onderlinge treffen stond op voorhand te boek als niet helemaal cruciaal doch wel belangrijk. WVV’67 stevent voor de tweede achtereenvolgende keer af op de eretitel ‘Woensdrechts Beste’. Na wederom een goed seizoen finisht WVV wellicht opnieuw als vijfde. Grenswachters zou in strijd ter vermijding van de nacompetitie een thuiszege best kunnen gebruiken. 

WVV’67 reisde met een nagenoeg volledig fitte selectie af naar Sportpark De Buizerd. Het met name in eigen huis weinig punten scorende Grenswachters trad gehavend aan. Tim van den Bleeken, Ken Genee, Kwakye Oduro, Gijs van Landeghem ontbraken door diverse omstandigheden. Coach Peter van Oirschot had slechts de 16-jarige Kevin van den Hurk als veldspeler achter de hand.

Vanaf de eerste minuut was echter het verschil op de ranglijst, de smalle bank alsmede de beroerde thuisstatistieken niet aan Grenswachters af te zien. Het Putse collectief onder aanvoering van kersvers vader Tobi de Bruijn nam het heft in handen. De ‘Green Black Army’ werd achteruit gedrongen en mocht van geluk spreken dat spits Jelle Hesbeens een riante mogelijkheid van dichtbij onbenut liet. Ook collega-aanvaller Senne Scheeren had pech in de afwerking. 

In de 38e minuut kreeg Grenswachters alsnog loon naar werken. Opnieuw kwam Jelle Hesbeens in balbezit, ditmaal moest WVV-goalie Brian Verbrugge op diens diagonaal schot in de verre hoek capituleren, 1-0.

De treffer zorgde bij WVV’67 voor enige opleving en nog voor rust was het met inzetten van Thijs de Ron en Jens van Lakwijk dichtbij een gelijkmaker.

Onhoudbaar

In de tweede helft probeerde Ruud Spierings met drie verse krachten nieuw elan in zijn elftal te brengen. Grenswachters streed echter schouder aan schouder voor iedere meter en smoorde iedere Woensdrechtse poging in de kiem. Een perfect aangesneden hoekschop van Ard van Tilburg zorgde in de 61e minuut voor verluchting. Verdediger Thom van Dongen kopte onhoudbaar binnen. De 2-0 voorsprong werd vervolgens met succes tot en met tien minuten blessuretijd verdedigd. 

Met de terechte zege verschafte Grenswachters zich enige marge ten opzichte van een nacompetitieroute richting de kelder van het amateurvoetbal!

Nadat Corina de Bats na een juiste voorspelling van ODIO-WVV’67 (0-2) een Wilbrink-slagroomtaart namens Sebregts Mode uit Ossendrecht tegemoet mag zien, moest er ook een loting tussen de 21 juiste prognoses voor Grenswachters-WVV’67 (2-0) aan te pas komen. Gelukkige namens Grinwis Safety Consultancy werd ditmaal Wim van Laarhoven. 

In het algemeen klassement nam Johan van Genegen de leiding over. Voor doorberekening van de bonuswedstrijden is de tussenstand: Johan van Genegen (30) Jesper van Linden (27), Tobi de Bruijn (26), Jan Schuurbiers (26), Ruben Doggen (25).

Thom van Dongen kopt de 2-0 binnen