Workshop
Workshop Foto: JobOn

Presenteer tweeweekse in bibliotheek

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Dit voorjaar organiseert bibliotheek Bergen op Zoom, vanuit de samenwerking met Stichting JobOn, een serie workshops voor iedereen die zich wil ontwikkelen in de loopbaan. 

Op dinsdag 16 mei en dinsdag 23 mei vindt de Presenteer tweeweekse plaats, waarin deelnemers hun unieke vaardigheden ontdekken en oefenen met sollicitatiegesprekken. Er zijn nog plekken beschikbaar voor deze workshops, die van 13.30 tot 15.30 uur plaatsvinden in de Bibliotheek in Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17. Meedoen is gratis, aanmelden is een vereiste en kan via: De Bieb Werkt (bibliotheekwb.nl) 

Petra van der Vlugt, programmamanager bij JobOn: “Een mooie manier om in korte tijd waardevolle stappen te zetten tijdens je zoektocht naar een baan.”.

Impact maken
Tijdens de workshop op 16 mei gaan deelnemers op zoek naar hun unieke vaardigheden, maken zij kennis met de STAR-methodiek en leren zij alles goed te benoemen. Ook staan ze stil bij de impact daarvan en leren ze hun eigen krachten te omschrijven in een persoonlijke elevatorpitch. Hierdoor leren zij hoe ze zich kort en krachtig kunnen voorstellen aan een werkgever. De week erna, op 23 mei, gaan zij aan de slag met verschillende opdrachten, de theorie en het oefenen van een sollicitatiegesprek. Onderwerpen als ‘Hoe maak je contact met je werkgever, wat zijn veel voorkomende vragen in het gesprek en wat zijn de vragen die jij zou stellen als je werkgever was?’ komen aan bod. Door dit met elkaar te bespreken en ermee te oefenen zijn de deelnemers beter voorbereid op hun sollicitatiegesprek.?

Gelijkgestemden
“Met dit soort workshops motiveren we iedereen die zich wil ontwikkelen in zijn of haar loopbaan om zelf aan het roer te blijven staan en stappen te zetten om verder te komen. Door met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan werkt dit extra stimulerend. Vaak is er veel herkenning onderling over twijfels of andere zaken die spelen tijdens het zoeken naar een nieuwe baan. Ook is het fijn ervaringen uit te wisselen en elkaar verder te helpen.”, aldus Petra.

Meedoen nog mogelijk
Er zijn nog plekken beschikbaar voor deze workshops tijdens de Presenteer Tweeweekse. Beide workshops vinden plaats van 13.30 tot 15.30 uur in de Bibliotheek in Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17 te Bergen op Zoom. Meedoen is gratis, aanmelden is een vereiste en kan via: De Bieb Werkt (bibliotheekwb.nl)

Samenwerking met bibliotheek
Vanuit een samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek (KB) biedt JobOn, exclusief voor bibliotheken, een compleet pakket aan trainingen en workshops voor burgers die zich willen blijven ontwikkelen in hun loopbaan. Via dit aanbod (kosteloos voor bibliotheken) bereiken bibliotheken nieuwe doelgroepen, extra bezoekers en dragen zij bij aan het thema ‘Een leven lang ontwikkelen’. “De bibliotheek krijgt een steeds grotere rol in de samenleving en wordt ook steeds meer een ontmoetingsplek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Wij zijn dan ook blij met deze samenwerking met de bibliotheek!”, aldus Petra.

Over JobOn
JobOn organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. www.jobon.nl