Krans op Canadese begraafplaats.
Krans op Canadese begraafplaats.

Canadees gezelschap te gast

Algemeen

GEMEENTEN BERGEN OP ZOOM EN WOENSDRECHT - Deze periode is weer een tijd van herdenken en gedenken. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei staan uiteraard weer in het teken hiervan. Ook onze Canadese bevrijders en/of hun familieleden bezoeken dan regelmatig onze regio.

Op zondag 30 april bezocht een groep van ongeveer 25 Canadezen het Canadese Ereveld in Bergen op Zoom. De groep werd daar zondagochtend verwacht en verwelkomd door burgemeester Frank Petter. Een van de deelnemers aan het gezelschap is de Canadese Tweede Wereldoorlog veteraan Jim Parks. 

Na het bezoek aan het ereveld in Bergen op Zoom, reisde de groep door naar Noord Nederland.

Herdenking

Op donderdag 4 mei aanstaande, tijdens de Nationale Dodenherdenking, neemt een groep Canadezen van het regiment Black Watch of Canada en het regiment Le RĂ©giment de Maisonneuve deel aan de herdenking. 

Het gezelschap gaat vergezeld van een pipeband, die tijdens de herdenking een bijdrage levert aan de muzikale omlijsting van de ceremonie. 

Woensdrecht

Deze groep Canadezen verblijft in onze regio, omdat onder meer het regiment Black Watch of Canada in het najaar van 1944 zwaar heeft gestreden onder Woensdrecht. 

Vertegenwoordigers van het gezelschap wonen ook de plechtigheden in Woensdrecht bij.