Ondernemer Arian Tak is zelf ook een fanatiek fietser.
Ondernemer Arian Tak is zelf ook een fanatiek fietser.

“Gewoon de mooiste sport”

Algemeen

HOOGERHEIDE / ROOSENDAAL – De naam “Happy Dog” zie je in de wielersport overal: op reclameborden, op spandoeken en op kleding van de kleine en grote namen uit de sport. De man achter Happy Dog, ondernemer Arian Tak, draagt de wielersport al jaren een warm hart toe. Dat zijn bedrijf daarvan profiteert doet hem bijna net zoveel plezier als een mooie wielerklassieker.

Dat hij de naam van zijn diervoedingsmerk Happy Dog aan de wielersport verbond was voor ondernemer Arian Tak jaren geleden een logische keuze.

“Ik wilde dat ons merk aan bekendheid zou winnen in België”, zegt hij, “en in België zijn ze verzot op wielrennen. Collega-ondernemers verklaarden me voor gek, maar daarom begon ik met de sponsoring van kleine, lokale koersen in België. Dat werkte, want overal waar ik heb gesponsord is nu een dierenspeciaalzaak die ons merk verkoopt. Later zijn we ook renners gaan sponsoren, en hebben we een eigen wielerploeg opgestart. Die worden tijdens wedstrijden gefotografeerd met onze naam op hun borst, en die foto’s zie je soms nog jaren terug op social media. De wielersport en Happy Dog versterken elkaar.”

Netwerken

Zichzelf noemt Tak ook zonder aarzelen een “fan” van de sport: “Ik ben jarenlang actief geweest in de hondensport, vooral als pakwerker. Dat vond ik fantastisch en ik was er ontzettend druk mee. Tot het moment dat ik een blessure opliep en ik 70% van de kracht in mijn arm verloor. Pakwerken kon ik niet meer, maar het gaf me wel de gelegenheid en tijd om te gaan fietsen. Eerder kwam ik daar niet aan toe, maar ik had in mijn jeugd wel al drie keer de Hel van de Pin gewonnen. Ik wist dus dat ik fietsen leuk vond, en dat had ik al snel herontdekt. Wat ik ook ontdekte is dat je tijdens het fietsen netwerken kunt bouwen en vriendschappen kunt smeden.”

Plezier

De beslissing om ook de Fokker Slag om Woensdrecht te sponsoren was voor Tak een vanzelfsprekende. “Ook voor ons stijgen de kosten, en als ondernemer vind ik sterk dat je die stijgende kosten niet allemaal bij de eindgebruiker kunt neerleggen”, zegt Tak, “dus we bekijken onze sponsoring kritisch. Maar de gemeente Woensdrecht heeft een speciaal plekje in ons hart, en Jeroen en Niels hebben zich bewezen als organisatoren die met je meedenken en die een serieuze wedstrijd kunnen wegzetten. Dat bewijzen ze ook nu weer, en dat vind ik zo geweldig dat ik ze graag steun. Maar dat doe ik ook omdat ik zelf zoveel plezier beleef aan deze sport. In de fietssport ben ik alleen nog maar fijne mensen tegengekomen. In de clubs waarbij ik zelf fiets, onder renners, bij organisaties, maar ook in het publiek. De wielersport is gewoon de mooiste sport”, aldus Arian Tak van happy Dog.