Afbeelding

Sponsoring uit bewondering

Algemeen

OSSENDRECHT – Een sponsor wil naamsbekendheid en waar voor zijn geld, ook bij de Fokker Slag om Woensdrecht. Voor Frank Somers van Somers Plantontwikkeling zit de waarde van sponsoring niet in extra omzet, maar in een mooie koers waar hij als wielerfan met andere wielerfans van kan genieten: “Zonder het enthousiasme van een organisatie is er geen koers. Ik sponsor omdat ik me daarvan bewust ben, en omdat ik van de sport hou.”

Eigenlijk had Ossendrechtenaar Frank Somers (60) zelf amateurwielrenner willen worden, maar het leven liep anders. Somers is met zijn éénmansbedrijf Somers Planontwikkeling actief als adviseur huisvesting en maatschappelijk vastgoed voor gemeentes, woningcorporaties, investeerders, VVE’s en zelfs particulieren die bouwplannen hebben: “Ik ontzorg mijn klanten”, zegt Somers, “en mijn werk is mijn hobby, maar ik vind de wielersport nog steeds een schitterende sport. Wielrenners hebben wat mij betreft het zwaarste beroep ter wereld, en de tactiek in de wielersport, het ploegenspel, vind ik prachtig om naar te kijken.”

Met zijn liefde voor de wielersport hoefde Frank Somers niet lang na te denken toen het Huijbergse Wielercomité hem enkele jaren terug benaderde met de vraag of hij de veldrit daar wilde sponsoren. Ook aan de Woensdrechtse Wielerzomer, en aan de Fokker Slag om Woensdrecht, verbindt hij graag zijn naam. “Deze organisatie is enorm enthousiast, en daar heb ik groot respect voor. Zonder dat enthousiasme zou er geen koers zijn, terwijl heel veel mensen daar enorm van genieten. Een koers brengt bovendien leefbaarheid naar een dorp, en ook de inzet van al die vrijwilligers verdient ondersteuning. Dat zijn voor mij redenen genoeg om sponsor te willen zijn.”

Zijn betrokkenheid als sponsor maakt bovendien dat Frank Somers tijdens de Fokker Slag om Woensdrecht een langgekoesterde droom in vervulling ziet gaan. Op 30 april neemt hij namelijk het stuur van een volgwagen ter hand, en bevindt hij zich dus in het middelpunt van de koers: “Dat heb ik altijd al eens willen meemaken”, zegt hij, “ik verheug me erop om van dichtbij te zien hoe de koers zich ontwikkelt en hoe het ploegenspel nou écht gespeeld wordt. Het enthousiasme dat de organisatie heeft voel ik zelf ook, ik beleef gewoon ontzettend veel plezier aan de sport. Het is extra mooi dat mijn dochter Amber rondemiss is, zo gaat er ook voor haar een langgekoesterde wens in vervulling. Zondag 30 april wordt voor ons allebei een dag genieten!”

“Het is extra mooi dat mijn dochter Amber rondemiss is”