Afbeelding

De tegeltaxi gaat weer rijden!

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - ‘Helpt u ook mee om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen? Boek nu de tegeltaxi en draag bij aan de winst van het NK Tegelwippen.’ Zo klinkt de oproep van gemeente Woensdrecht richting inwoners.

‘Hoe meer tegels we verwijderen, hoe hoger we in het landelijk klassement komen te staan. De wedstrijd loopt van 21 maart t/m 31 oktober 2023. Vorig jaar eindigden we met 8.786 verwijderde tegels als 14e in de categorie ‘kleine gemeenten’. De ambitie is om dit jaar hoger te scoren. Daar zullen we als gemeente zelf voor aan de slag gaan, maar ook onze inwoners kunnen meehelpen.’

Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt een tuin klimaatbestendiger, aantrekkelijker voor insecten en vogels, koeler op warme dagen én veel mooier! Heeft u echt geen groene vingers, dan is het vervangen van tegels door grind ook al een stap in de goede richting, omdat grind in ieder geval waterdoorlatend is.

De tegeltaxi rijdt dit jaar op 17 april, 12 mei, 29 mei, 26 juni, 24 juli, 28 augustus, 2 oktober en 23 oktober. ‘Plaats uw tegels op een plaats waar onze vrachtwagen de tegels met een knijperbak kan opladen, maak een foto, boek de taxi en wij nemen gratis alles mee. 

Tegeltaxi boeken?

Ga naar www.woensdrecht.nl/nk-tegelwippen en boek uw taxirit.