Provinciehuis Den Bosch
Provinciehuis Den Bosch

Provinciebesluiten

Algemeen

Provinciebesluiten

Aankoop aandelen Business Park Aviolanda

Nadat Fokker Technologie Holding BV (FTH) het bedrijfsonderdeel Fokker Services Group had verkocht, heeft zij de aandelen in Business Park Aviolanda BV (BPA) aangeboden aan de overige aandeelhouders. Gedeputeerde Staten stemmen in met de aankoop van de aandelen van FTH in BPA (20%) en hierover Provinciale Staten te informeren.

Automatische instemming voor provincies vervalt 

Wanneer een besluit van een aangrenzende provincie gevolgen heeft voor de stikstofdepositie in een Natura 2000-gebied, werken provincies met een automatische instemming voor besluitvorming natuurbescherming. Door de uitkomsten van de natuurdoelanalyses, die een verslechterd beeld van de natuur laten zien, hebben Gedeputeerde Staten besloten om over te gaan tot expliciete instemming. De automatische instemming vervalt daarmee. Besluiten van andere provincies met een effect Brabantse Natura 2000-gebieden kunnen alleen nog genomen worden, wanneer Gedeputeerde Staten van Brabant daar per besluit mee instemmen. Dit geldt met name voor besluiten van andere provincies waarbij gebruik is gemaakt van extern salderen.

Aanwezig bij première natuurfilm over de Brabantse Wal 

Op donderdag 13 april 2023 zullen commissaris van de Koning Ina Adema en gedeputeerde Hagar Roijackers in Bergen op Zoom aanwezig bij de première van de film over de Brabantse Wal. In deze film zijn gedurende alle jaargetijden zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid van het gebied vastgelegd.