Het Brabantse Wal Festival belooft een feestelijke week met veel optredens van bekende artiesten in de grote tent.
Het Brabantse Wal Festival belooft een feestelijke week met veel optredens van bekende artiesten in de grote tent.

Brabantse Wal Festival vol spektakel

Algemeen

HOOGERHEIDE – In april beginnen niet alleen de vogeltjes te fluiten, dan beginnen ze in Hoogerheide ook weer aan de bouw van de bekende roze tent aan de Scheldeweg. Op zaterdag 22 april barst het feest los, dat dit jaar niet alleen in het teken staat van muziek en gezelligheid, maar ook van sport en spektakel.

Elk jaar zoekt de organisatie van het Brabantse Wal Festival naar een mooie kers op de taart, maar dit jaar blijft het volgens voorzitter Niels van Elzakker niet bij één kers. Het Brabantse Wal Festival trapt af op zaterdag 22 april met de Mega Party, waar onder andere Coen & Sander, Roy Donders, Immer Hansi en Deejay Pat B te gast zijn. Een dag later gaat het feest verder met een muziekmiddag die met optredens van onder andere Dennie Christian, Henk Wijngaard en Jan van Brabant ook voor veel gezelligheid zorgt. De Hollandse avond, op woensdag 26 april, wordt een spektakelstuk van formaat. Daarvoor zorgen optredens van onder andere Frans Duijts, Monique Smit, de Havenzangers, DJ Dave en Gerard Joling.

Op Koningsdag, donderdag 27 april, is het BWF-terrein het decor voor een gratis toegankelijke kindermiddag. Daar kunnen kinderen kennismaken met Peppa Pig en Fien & Teun, maar ze kunnen zich ook laten schminken, dansen in de kinderdisco of zich moe springen op de springkussens. Die avond is de Pop Rockavond, waar Acoustic Delight, Boogie Wonderland en Stoot de grote sfeermakers zijn.

Normaal gesproken was zaterdag 29 april een vrije dag voor het BWF. Die wordt dit jaar ingevuld door de Highland Games. Op die zaterdag gaan zo’n 20 teams de strijd met elkaar aan in de schaduw van de roze tent. Bovendien starten de deelnemers aan de beroemde Jan Janssen Classic-toertocht hun tocht van 85 of 130 kilometer die dag vanaf het BWF-terrein. Hun laatste 24 kilometer rijden ze over de omloop van de Fokker Slag om Woensdrecht, die een dag later plaatsvindt. Kinderen kunnen dan meedoen aan de Jumbo Ready 2 Race -dikkebandenrace. Wielerliefhebbers kunnen op het BWF-terrein genieten van muziek en foodtrucks, maar vooral van de koers, die meerdere malen langs de tent scheert. “De wedstrijd wordt van commentaar voorzien door de legendarische commentator Kees Maas en AD-sportwereld verslaggever Pim Bruijnzeels. “Sport is er om te verbinden”, zegt Niels van Elzakker, “ik ben heel blij en trots dat we het Brabantse Wal Festival en de Fokker Slag om Woensdrecht zo aan elkaar hebben weten te koppelen. Hoogerheide wacht een spectaculaire week, dat is wel zeker!”