ODIO Dames 1 2022-2023.
ODIO Dames 1 2022-2023.

ODIO dames 1 in tweestrijd

Algemeen

Afscheid Nina van Tilburg en Janneke Schuurbiers

OSSENDRECHT – Damesvoetbal heeft definitief de kinderschoenen verlaten. Sinds het begin van deze eeuw is het aan een onstuitbare opmars bezig. In het kielzog van de succesvolle Oranje-dames sluiten meer en meer jonge meiden bij de plaatselijke voetbalverenigingen aan. Ook de media en commercie hebben de hedendaagse toppers omarmd, buitenlandse clubs dingen massaal naar de gunsten van Lieke Martens, Vivian Miedema, Danielle van de Donk en Co. Ook de amateurclubs koesteren de inbreng van ‘het zwakke geslacht’. 

In Ossendrecht vormen de voetballende dames een vaste waarde op Sportpark De Heiloop. Het team heeft zich in de voorbije jaren onder leiding van coaches Jeroen Goossens en Jarno van Keulen weten te ontpoppen tot een van de toonaangevende formaties van de Vijfde Klasse. Koploper HVV’24 is onaantastbaar, daarachter is ODIO dames 1 nog volop in de race om zich tot vice-kampioen te laten kronen. 

Trots

Ondanks positieve berichtgeving neemt ook de bewolking boven het team toe. “Al jaren zijn we een hecht team dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Van de twaalf gespeelde wedstrijden wisten we er dit seizoen inmiddels negen in winst om te zetten. Iets waar we nu al terecht trots op zijn, het smaakt duidelijk naar meer”, aldus Jolien van Tilburg.

Afscheid

Of er een vervolg op het succes komt is vooralsnog even afwachten. “We zijn ons momenteel op het volgende seizoen aan het oriënteren. De selectie is hecht doch ook smal. Na dit seizoen nemen twee speelsters noodgedwongen afscheid. Nina van Tilburg kan het vanwege haar studie niet langer combineren. Janneke Schuurbiers is vanwege haar job bij het Ministerie van Defensie moeilijk inzetbaar. Hierdoor komt het team onder druk te staan. We overwegen dan ook om eventueel om de switch van het reguliere veldvoetbal naar de 7x7 competitie te maken. Veel zal afhangen of we ons in de komende maanden nog kunnen versterken.”

Teambuilding

ODIO dames 1 beweegt zich op een fragiel evenwicht. Wat heeft het team eventuele nieuwkomers te bieden. “Meiden of dames die interesse hebben moeten oog hebben voor de clubnaam. ODIO staat niet voor niets dan het doel ontspanning betekent. Wij vinden het vooral leuk om samen bezig te zijn. We hebben jaarlijks onze uitjes en investeren vooral in de teambuilding. Jeroen en Jarno gaan sowieso door, net als wij. Als men eens graag kennismaakt of mee wilt voetballen, zoek dan ons even via facebook of instagram op”, besluit de rechtsback van ODIO dames 1 Jolien van Tilburg.