Afbeelding
Foto: Ger van Laarhoven

De Mozartstraat en toekomst

Algemeen

HALSTEREN - Volgens veel reacties op mijn foto’s is dit altijd een leuke en gezellige straat geweest. Tussen de regels door zag ik echter steeds meer het woord aso verschijnen. Hoe snel kan het gaan. Eind vorig jaar kwam ik er nog om foto’s te maken van deze straat en begin van dit jaar is iedereen vertrokken en zijn alle woningen dichtgespijkerd.

Iemand tipte mij om er eens te gaan kijken want er stond daar iets te gebeuren werd mij verteld. Toen ik daar kwam hing er inderdaad al iets in de lucht. Op de foto’s die ik gemaakt heb straalt het er ook wel een beetje vanaf. Het zag er triest en verlaten uit. Sommigen waren al vertrokken en overal had het onkruid inmiddels vrij spel gekregen. Volgens Stadlander worden de huizen hier gesloopt en komen er nieuwe eengezinswoningen voor terug; sociale huurwoningen wel te verstaan. Nul-op-de-Meter woningen nog wel; dat is immers de toekomst en de woningstichting doet hiermee een duit in het zakje voor wat betreft het CO2-neutraal beleid. Als de planning klopt gaan ze eind april beginnen met slopen en staan er in het voorjaar van volgend jaar hier nieuwe woningen.

Ik heb gelukkig nog wat foto’s van de oude situatie kunnen maken en ben later nog terug geweest om de dichtgemaakte woningen op de foto te zetten. Ik ben benieuwd hoe het er daar volgend jaar uitziet en wat de mensen er dan van vinden. Eén ding is wel zeker; het wordt nooit meer zoals vroeger. Of alles toen beter was valt nog te bezien.    Ger van Laarhoven

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding