Maria Smeijers
Maria Smeijers

Hulde voor gouden Maria Smeijers

Algemeen

PUTTE – ‘Als je een hele dag rookvlees kunt snijden, dan kun je voortaan alles snijden’. Na de ultieme test op 31 maart 1973 volgde een verbintenis die inmiddels een halve eeuw strekt. Op vrijdag stond men in de Albert Heijn-vestiging in Putte op gepaste wijze stil bij de gouden arbeidsovereenkomst van Maria Smeijers. In de fraai aangeklede bloemenafdeling, het domein van de jubilaresse, kwamen veel trouwe klanten en collegae haar feliciteren en bedanken voor vijf decennia samenwerking!

“Na de middelbare school stapte ik samen met mijn tweelingzus Eveline binnen. Ik belandde op de vleesafdeling. Daarna heb ik op vele andere plekken in de bedrijf gewerkt. Van vakken vullen tot hoofdkassière, groente, snijwaren en brood. Ook ben ik op het hoofdkantoor in Zaandam administratief geschoold en heb dit werk gedaan. Tot dat de computers kwamen, dat was niet zo mijn ding. De laatste tien jaar heb ik de verkoop van bloemen onder mijn hoede, hier zit ik echt op mijn plaats. Ik ben trots als ik kijk hoe klein we daar begonnen zijn en wat het nu is”, aldus Maria Smeijers (65).

Maria Smeijers heeft gedurende vijftig jaar altijd 40 uur per week gewerkt. En is, op een rugblessure van zes weken na, nooit langdurig afwezig geweest. Veel is veranderd. “Het aanbod is veel uitgebreider. Vroeger kookte men zelf, nu is er een hoop kant-en-klaar te krijgen. Ook de zondag is een normale verkoopdag geworden. Echter niet voor mij. Het was niet verplicht dus zodoende kon ik altijd naar het wielrennen, nu in het bijzonder naar Mathieu van der Poel, kijken”.

Nog een paar maandjes en dan gooit Maria Smeijers het bijltje er definitief bij neer. “Wellicht in juni. Voor het zwarte gat ben ik niet bang. Ik heb een grote tuin en daarnaast reis ik graag. Verder ben ik ook al door diverse verenigingen voor bepaalde functies benaderd. Ik zal wel zien”, knipoogt ‘gouden’ Maria Smeijers.