Wethouder Letty Demmers.
Wethouder Letty Demmers. Foto: Bep Tielemans

Sportbedrijf nu verantwoordelijk

Algemeen

BERGEN OP ZOOM – Niet de gemeente maar Sportbedrijf Bergen op Zoom is per 23 maart verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de gemeentelijke binnensportaccommodaties de F!tfabriek en de beide zwembaden.

Er moet worden bespaard op sport, dat besloot de gemeenteraad van Bergen op Zoom in 2020, in het kader van het toen opgestelde Focusakkoord. Daarom werd besloten de binnensportaccomodaties onder te brengen bij het Sportbedrijf, dat ook al beheerder was van de F!tfabriek en de zwembaden. Op donderdag 23 maart tekenden wethouder Letty Demmers en Sportbedrijf-directeur Boris van der Linden een overeenkomst die de stap formaliseert.

Daarmee komen de sporthallen Gageldonk Tuinwijk, Boulevard en de Kannebuis in Halsteren onder beheer van het Sportbedrijf, net als de gymzalen aan de Lambertijnenlaan, de Burgemeester Blomlaan en de Pastoor Dekkerstraat. Wethouder Demmers is blij met de stap, die de gemeente steeds meer “regiegemeente” maakt, en de uitvoering van taken weghaalt bij de gemeente. “Deze stap betekent een enorme personele besparing”, zegt Demmers. Boris van der Linden is blij dat de stap, na jaren van plannen maken, nu is gezet: “Wij gaan onze kennis en ervaring nu inzetten voor de binnensportaccomodaties en de gebruikers daarvan.”