Het Laatste Avondmaal.
Het Laatste Avondmaal.

Kerkberichten

Algemeen

Parochie De Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Agnes van Hootegem w.v.Jacobus van den Maegdenbergh, Ad Broosus e.v. Els Soffers; In Putte: Henriëtte van de Sande w.v. Jacobus Smeijers.

Livestream: De weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide worden uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Donderdag 6 april, Witte Donderdag, om 19.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Kosters: Ludo/Kees; Lectrice: Maria Moerkens; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: aansluitend biechtgelegenheid. Vrijdag 7 april, Goede Vrijdag, om 15.00 uur: Kruisweg Viering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Zaterdag 8 april om 19.00 uur: Paaswake, eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Adrie/Ad; Lectrice: Mirjam Geers; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: Ruud van den Brand e.v. Annemarie Ulens. Zondag 9 april, 1e Paasdag, om 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise van Hooydonk; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: o.o. Meeuwisse-Jongmans, Marinus en Josina de Jonge, Ruud van den Brand e.v. Annemarie-Ulens, Ad Schouw e.v. Hilda Raymakers, Riekus Sebregts w.v. Catharina v.d. Berg v.w. verj., Annelie Straver-Stoffelen e.v. Harry Straver v.w. verj. Maandag 10 april, 2e Paasdag, om 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorgangers: pastoor Peter de Rooij en diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Maria Moerkens. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 16 april om 09.30 uur: eucharistieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 13 april met als thema Pasen en Paastijd. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. De volgende viering is op 5 april met als thema Pasen en Paastijd. U bent van harte welkom. Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat.

Vieringen Broederkapel: Woensdag 5 april om 17.00 uur: Boeteviering; Donderdag 6 april om 17.00 uur: Eucharistieviering; Vrijdag 7 april om 15.00 uur: Goede Vrijdag viering; Zaterdag 8 april om 19.00 uur: Paaswake; Zondag 9 april, 1e Paasdag, om 09.30 uur: Eucharistieviering; Maandag 10 april, 2e Paasdag, om 09.30 uur: Eucharistieviering. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Vrijdag 7 april, Goede Vrijdag, om 15.00 uur: Kruisweg Viering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar. Zondag 9 april, 1e Paasdag, om 11.00 uur: Eucharistieviering, doopviering; Voorgangers: pastoor Peter de Rooij en diaken Ryan Keetelaar; Koster: Lenny van der Poel; Lector: Emile v.d. Eijnden; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en koor. Intenties: Marjolein Bakx-Roosendaal, Aline Reusen w.v. Jac Jansen, Louis Huijgens, Janus van Diessen v.w. verj.; Mededelingen: dinsdag 11 april om 19.00 uur: eucharistieviering in de Adolphine Kapel, zondag 16 april om 11.00 uur: eucharistieviering. Dinsdag 11 april om 19.00 uur: Eucharistieviering in de Adolphine Kapel; Voorganger: pastoor Peter de Rooij. Intenties: o.o. Willem en Marie Smits de Koning en dochter Tilly, Julia v.d. Bergh-Bolders v.w. jrgt.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Diensten met Ds. W. Lolkema, aanvang 19.30 uur: Witte Donderdag 6 april, Goede Vrijdag 7 april en Stille Zaterdag 8 april. Eerste Paasdag 9 april aanvang 9.45 uur.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Donderdag 6 april 19.00 uur: Witte Donderdag; Eucharistieviering; Voorganger: pater Bertus van Schaik en pastor Lenie Robijn. Intenties: Toos Oerlemans. Vrijdag 7 april 15.00 uur: Kruisweg; om 19.00 uur: Goede Vrijdag; Voorganger: pater Bertus van Schaik en pastor Lenie Robijn. Zaterdag 8 april 21.00 uur: Paaswake; Voorganger: pater Bertus van Schaik en pastor Lenie Robijn. Zondag 9 april 9.30 uur: Paaszondag Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Coby Koenraadt-van der Sande; Harry Uytdewilligen; Jos Beijaerts; Piet van Kaam en overleden familieleden; Frits van Dijk. Donderdag 13 april 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Piet Goossens; Jos de Kroon.

Pastoraal woord 

Afgelopen weekend vierden we in de kerk Palm- en Passiezondag. Eerst wordt Jezus bejubeld en wil men Hem als Koning uitroepen. Een paar dagen later wordt Hij bespot, afgewezen en willen sommigen zelfs zijn dood. Zo kan het ook gaan in het leven van ons mensen. Op het ene moment word je gewaardeerd en krijg je complimenten, op het andere moment krijg je kritiek en wijst men je fel af.

In de vieringen in de kerk lazen we over de intocht van Jezus in Jeruzalem en over zijn lijdensweg en kruisiging. Daarnaast hadden we op zondagmiddag in de Gummaruskerk een speciale dienst waarin het verhaal over het lijden, sterven en verrijzen van Jezus verteld werd, afgewisseld met mooie en inspirerende muziek van deze tijd, verzorgd door de Parel Vocal Group. Er werd een groot kruis van vier meter lang de kerk binnengedragen en dat is een Nederlandse kopie van het kruis dat door paus Johannes Paulus in 1984 aan de jongeren werd toevertrouwd. Sindsdien is dit kruis al naar vele plaatsen in de wereld gebracht, waar het o.a. bij de wereldjongerendagen functioneerde. Een Nederlandse kopie is vorig jaar in Rome ingezegend en hadden wij nu een weekend lang in de Gummaruskerk. Het lijdensverhaal van Christus kreeg mede hierdoor een extra lading. Het lijdens-en paasverhaal zullen we vanaf Witte Donderdag in de vieringen ook horen. U bent allen uitgenodigd voor deze vieringen van het paastriduum in de kerk van Halsteren. Op 1e Paasdag is er in alle kerken een viering.

Mede namens pastoraal werkster Lenie Robijn, pater Bertus van Schaik en het parochiebestuur wens ik u een zalig Pasen toe.

pastoor Hans de Kort

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Vrijdag 7 april 19.00 uur: dienst in de protestantse kerk te Nieuw-Vossemeer, Ds. W. Vermeulen. Zaterdag 8 april 22.00 uur: Paasnachtdienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. W. Vermeulen. Zondag 9 april 10.30 uur: dienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. H. de Bie.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 8 april is er in onze kerk geen viering. Er is een Paaswake in de Quirinuskerk in Halsteren. Deze begint om 21.00 uur. Zondag 9 april 11.00 uur: dienst van W.G.C. Eerste Paasdag. In deze viering gedenken wij: Jan de Jong e.v. Lenie Smout en overleden ouders; Lauran de Kock; Toon Schijvenaars w.v. Betje van Meer; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhuijzen; jrgt. Jaantje de Booij; Adrianus van Tillo w.v. Cornelia Luijks en kinderen; Voorganger: Past. L. Robijn, lector: H. Wouts m.m.v. het koor Samen Sterk. Dinsdag 11 april 19.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Mededeling: Op dinsdag 18 april om 19.00 uur begint weer onze Noveen. Negen dinsdagen elkaar weer ontmoeten, vele kaarsjes aansteken, intenties laten voorlezen, samen bidden en zingen en met iedere week een gastvoorganger. Weet dat u allen weer van harte welkom bent.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Afbeelding
Afbeelding