Afbeelding

De Glazen Bol

Algemeen

HUIJBERGEN – Vivoo houdt zicht op een rentree naar de Vierde Klasse. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg kan het in 5A nog alle kanten op. De Huijbergenaren dienen wel aan de winnende hand te blijven. 

Zoals ook op zondag 26 maart in het thuisduel met HZ’75 gebeurde. Het team van coach Dennis Gillesse speelde gedreven en gaf de tegenstander weinig kans. Bas van der Heijden opende de score. Na rust volgde Jeroen van Gastel met diens tiende treffer van dit seizoen, het voorbeeld. Invaller Niek Lameir, telg uit de gerenommeerde METO-dynastie, bepaalde de eindstand op 3-0. 

In de Vierde Klasse B beleefde Grenswachters een beroerde middag in de bossen van Wouwse Plantage. Waar normaliter sommige spelers de hoofdrollen voor zich opeisen daar was het ditmaal de scheids van dienst die meende een uiterst discutabele rol te moeten vervullen. Grenswachters speelde een van haar betere wedstrijden en kwam door Tim van den Bleeken op 0-1. De scheids antwoordde twee minuten later met een vanuit de middencirkel gegeven strafschop voor Rimboe en promoveerde even later een voor de lijn weggewerkte bal tot doelpunt. Grove overtredingen bleven onbestraft en voor Grenswachters viel er na nog eens twee tegengoals, op een doelpuntje van Nicky Verboven na, iets meer te halen, 4-2. ODIO gaf met een gehavend team kampioenskandidaat BSC goed partij. Desondanks ging men met lege handen huiswaarts, 2-1.

In de Glazen Bol was Sander Bogers een klasse apart voor METO (19 pnt). Dennis Gillesse (Vivoo) en Bats van Laarhoven (Grenswachters) volgen met tien, Coen Michielsen (ODIO, 8) en tot slot Sander de Nijs (WVV’67, 6) 

Sander Bogers (METO): METO-WVV’67 (2-1, joker), Rimboe-Grenswachters (3-0), BSC-ODIO (2-0), Vivoo-HZ’75 (3-0)

Dennis Gillesse (Vivoo): METO-WVV’67 (1-3), Rimboe-Grenswachters (3-1), BSC-ODIO (3-1), Vivoo-HZ’75 (4-1, joker)

Coen Michielsen (ODIO): METO-WVV’67 (2-1, joker), Rimboe-Grenswachters (3-0), BSC-ODIO (2-0), Vivoo-HZ’75 (3-0)

Sander de Nijs (WVV’67): METO-WVV’67 (1-3), Rimboe-Grenswachters (2-2), BSC-ODIO (1-2, joker), Vivoo-HZ’75 (3-0)

Bats van Laarhoven (Grenswachters): METO-WVV’67 (1-3), Rimboe-Grenswachters (1-1), BSC-ODIO (2-0), Vivoo-HZ’75 (3-2, joker)