Ronde van Huijbergen.
Ronde van Huijbergen. Foto: Remco Weterings

Tom Vermeer wint BWW Ronde van Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Plaatselijke renner Marijn Maas toonde zijn vorm in de BWW Ronde van Huijbergen. Voor thuispubliek moest Maas in de eindsprint zijn meerdere erkennen in Tom Vermeer.

De eerste wedstrijd van de Brabantse Wal Wielerevents in Woensdrecht was vorige week een groot succes. Bij iedere categorie waren veel vertrekkers met mooie winnaars die werden gehuldigd door ronde miss Amber Somers. Bij de elite/beloften pakte Jochem Kerckhaert (Beat Cycling) de overwinning en had gelijk de leiderstrui van Somers Planontwikkeling/Happy Dog- Happy Cat. In Huijbergen probeerde hij de leiderstrui te verdedigen, maar er was geduchte concurrentie van plaatselijke renner Marijn Maas (broer van Jan Maas rijdend voor Bike Exchange Jayco). Hij verscheen met 5 ploeggenoten aan het vertrek. Daarnaast wilde Tim Bierkens de pech in Woensdrecht snel vergeten en ook meedingen voor de overwinning.

Speldenprikken

Het eerste half uur werd er op het 2500 meter lange parcours een hoog tempo gereden door de elite/beloften renners. Plaatselijke renner Marijn Maas stak zijn neus vroeg aan het venster. Hij probeerde alleen uit het peloton weg te komen. Maar het tempo lag zo hoog en hij zag snel in dat dit te vroeg was. De eerste speldenprikken had hij weer uitgedeeld en iedereen was er op geducht rekening te houden met hem. 

Daarna probeerde de talentvolle renner Jens van de Dool weg te komen. Hij hield lang stand maar met 8 ronden te verrijden werd hij weer ingelopen door het peloton. Toen zat iedereen weer op het vinkentouw. Er ontstond een kopgroep van 12 renners met daarbij Tom Vermeer, Marijn Maas, Jochem Kerckhaert (man in de leidertrui), Jelle Bouma, Sten Verzijl, Aden Paterson, Rens Vermeulen, Philip Heijnen, Ward de Schepper, Max Goris, Jens van den Dool en Thomas van Bommel.

Vorm

Eendrachtig werd er in de laatste rondes samengewerkt om uit de groep van het overgebleven peloton te blijven. Met 12 renners ging men de laatste ronde in. De sprint voor de overwinning was bijzonder spannend en Tom Vermeer glipte onder Marijn Maas door naar de overwinning. De 3de plaats was voor Jochem Kerckhaert. Maas liet hiermee zien goed in vorm te zijn voor de komende wedstrijden waaronder waarschijnlijk de nieuwe klassieker “Fokker Slag om Woensdrecht” op zondag 30 april. Jochem Kerkhaert behield de leiderstrui van de Brabantse Wal Wielerevents.

Uitslag elite/beloften: 1. Tom Vermeer 2. Marijn Maas 3. Jochem Kerckhaert 4. Jelle Bouma, 5. Sten Verzijl. 6. Aden Paterson 7. Rens Vermeulen 8. Philip Heijnen 9. Ward de Schepper 10. Max Goris.

Uitslag junioren: 1. Sjoerd van de Linden 2. Chris Kisters 3. Tim van der Poel 4. Hugh Harvey 5. Swen Vonk.

Uitslag nieuwelingen: 1.Jilles Romers 2. Thomas Huitema 3. Daan Dijkman 4. Max de Lincel 5. Daan van Rooij.

(Foto’s: Remco Weterings)

Tom Vermeer wint BWW Ronde van Huijbergen.