Kevin Kraaijvanger trefzeker voor METO 2
Kevin Kraaijvanger trefzeker voor METO 2

METO 2 boekt eerste punt

Algemeen

HOOGERHEIDE – Soms zit het mee, soms zit het tegen. Vraag het aan een handvol spelers van METO en zij zullen het ongetwijfeld beamen. Vorig seizoen kroonden de jonge geweldenaars zich aan de hand van diverse routiniers tot kampioen van de Zesde Klasse. Onder het mom van wie de jeugd heeft, heeft de toekomst nam METO vervolgens afscheid van haar vijftigers en zestigers. De resterende youngsters verzamelden zich opnieuw en wisten diverse kameraden te enthousiasmeren voor een nieuw avontuur dat METO 2 zou gaan heten.

Het nieuwbakken elftal maakte echter de fout om in de Vijfde Klasse te debuteren. Voor een team in opbouw een iets te hoog gegrepen niveau. “Ja, dat hadden we misschien iets anders moeten regelen. We beschouwen dit seizoen als leerzaam en kijken nu al uit naar het volgende. Het gaat steeds beter en de successen konden dan ook niet uitblijven. Zondag boekten we dan ook ons eerste punt. Thuis tegen Zeelandia Middelburg kwamen we met 0-4 achter alvorens we achtervolging inzetten. Na driemaal Niels Goossens en een goal van Sven Schalk werd het alsnog 4-4”, lacht captain Emiel van Elzakker.

Loon naar werken voor het leidersduo Delano Sebrechts/Hugo Bos. De heren boetseren wekelijks aan hun team en weten hun selectie op waarde te schatten. Zo is herintreder Kevin Kraaijvanger (26) nog slechts dertig minuten per wedstrijd inzetbaar. De linkerspits speelde van zijn tiende tot zijn veertiende in de METO-jeugd en werkt nog steeds hard om in topvorm te raken. In het half uur geeft de ijzersterke aanvaller echter alles en betaalt het vertrouwen uit in goals, zoals onlangs een vernietigende streep uit bij Vivoo. Chapeau! METO 2, oftewel Luctor et Emergo.