Afbeelding

Femke is Miss Media 2023

Algemeen

HOOGERHEIDE – De échte titel won ze niet, maar tijdens de finale van de Miss Beauty of Noord-Brabant-verkiezingen, op zaterdag 11 februari in theater De Maagd in Bergen op Zoom, werd Femke Schuit verkozen tot Miss (Social) Media of Noord-Brabant 2023. “Een hele eer”, vindt ze dat zelf.

Het was niet niks, meedoen aan de Miss Beauty of Noord-Brabant verkiezingen. De 19-jarige Femke Schuit uit Hoogerheide moest een angststoornis overwinnen, een eetstoornis, een depressie en zelfs zelfbeschadiging. Maar ze stond er, op dat podium in De Maagd, en ze werd er dubbel en dwars beloond voor haar strijd. Als Miss (Social) Media of Noord-Brabant 2023 is Femke de belichaming van waar de verkiezing om draait. Ze legt zelf uit waarom: ““Bij Miss Beauty draait het om het hele plaatje. Je uiterlijk, maar ook wie je bent, wat je verhaal is. Ik doe mee aan deze verkiezing om mezelf te overwinnen en mezelf te ontwikkelen. Ik wil vooral vertellen over mentale problemen, dat die iedereen kunnen overkomen en dat je je niet hoeft te schamen als het jou overkomt.”

Femke won haar titel door alle positieve media-aandacht die ze wist te genereren. Dat zag ze zelf niet aankomen: “Ik heb gewoon veel contact gelegd. Zo ben ik in verschillende kranten gekomen en dat leidde er weer toe dat ik zelfs op tv ben verschenen”, legt ze uit. Femke is vooral blij dat ze haar persoonlijk verhaal mocht delen: “Dat heeft me echt goed gedaan. Zo’n finale is spannend, maar het is ook leuk om jezelf te laten zien en uit je comfort zone te stappen. Het was de moeite meer dan waard.”

Tijdens de komende Miss Beauty of Noord-Brabant-verkiezing mag Femke het hele traject vastleggen en presenteren op social media. Ze kan nauwelijks wachten: “Ik hoop dat ik alles mooi in beeld kan brengen, maar ik hoop vooral dat ik de meiden kan laten zien hoe leuk en leerzaam het is om mee te doen!”