Sabrina Pijnen wordt de nieuwe beheerster van MFC De Drieschaar in Ossendrecht.
Sabrina Pijnen wordt de nieuwe beheerster van MFC De Drieschaar in Ossendrecht. Foto: Bep Tielemans

Nieuwe beheerster MFC De Drieschaar

Algemeen

OSSENDRECHT - Gemeente Woensdrecht is erin geslaagd een nieuwe beheerder aan te stellen voor Multi Functioneel Centrum De Drieschaar in Ossendrecht. Nieuwe beheerster Sabrina Pijnen en wethouder Jeffrey van Agtmaal hebben vrijdagochtend de nieuwe beheersovereenkomst ondertekend op het gemeentehuis in Hoogerheide.

Nieuwe exploitante Sabrina Pijnen (35) is opgegroeid in het dorp Ossendrecht en schoot al regelmatig te hulp bij MFC De Drieschaar. Sabrina is moeder van drie kinderen en haar man runt met succes een bouwbedrijf: Marijn Pijnen. Sabrina liet bij de ondertekening van de beheersovereenkomst weten dat zij en haar man al eens hadden laten doorschemeren dat ze interesse hadden in beheer van het MFC, mocht dit ooit aan de orde komen. “Aan de manier waarop ik nu in deze functie rol zit wel een droevige kant. Marie-Rose de Moor, die heel geliefd was en bij wie ik al wel eens een handje meehielp als het druk was, overleed plotseling. Het is goed dat De Drieschaar al die maanden door kon draaien en graag ga ik er nu als nieuwe beheerster aan de slag. Ik ben actief ingesteld en was toe aan een nieuwe uitdaging nu de kinderen groter worden. Bovendien is De Drieschaar vertrouwd voor me en veel mensen in het dorp kennen mij. Kortom: ik ben blij dat dit nu op mijn weg is gekomen en ga graag de uitdaging aan.”   

Wethouder Jeffrey van Agtmaal die het beheer van de multifunctionele centra in gemeente Woensdrecht in portefeuille heeft, ziet de samenwerking met vertrouwen tegemoet. “Er waren meerdere gegadigden maar Sabrina stak er om diverse redenen bovenuit. Ervaring in de horeca, goede contacten met mensen en verenigingen zijn belangrijk bij deze functie. Bij het beheer van een MFC komt best veel kijken. We hebben er een goed gevoel bij dat dit de nieuwe beheerster gaat lukken.”

De wethouder sprak zijn waardering uit over het feit dat De Drieschaar na het plotseling overlijden van Marie-Rose de Moor toch door kon draaien. Dit dankzij de mensen van Human Sports die tijdelijk het beheer op zich hebben genomen. Soms werd daarbij ook een beroep gedaan op beheerders van andere MFC’s binnen de gemeente.

Voor MFC Kloosterhof in Hoogerheide is de gemeente ook op zoek naar nieuwe beheerders. Een procedure loopt en er zijn meerdere kandidaten. Huidige beheerders Gerard en Jacqueline Bodewes hebben na bijna twintig jaar de overeenkomst met de gemeente opgezegd, per 31 juli.

Sabrina Pijnen en wethouder Jeffrey van Agtmaal tekenen de overeenkomst voor het beheer van MFC De Drieschaar.
Sabrina Pijnen
Sabrina Pijnen