Ier Eddut gaat dit jaar het  4 x 11-jarig bestaan vieren met een receptie en Wjeelfest.
Ier Eddut gaat dit jaar het 4 x 11-jarig bestaan vieren met een receptie en Wjeelfest.

Jetzt geht’s los bij 44 jaar Ier Eddut

Algemeen

WOENSDRECHT/HOOGERHEIDE - Dweilband Ier Eddut uit Wjeeldrecht viert dit jaar een bijzonder jubileum. De band bestaat 4 X 11 jaar en dat gaat het muziekgezelschap uitgebreid vieren met een receptie en Wjeelfest.

Ier Eddut is niet zomaar een dweilband, het is eigenlijk gewoon een hechte vriendenclub waar je niet zomaar tussen of bij komt. Zelf zeggen ze: “Ier Eddut zit in je hart, eens Ier Eddut altijd Ier Eddut.”

Het begon allemaal 44 jaar geleden in het ‘Rovershol’, thuis met een paar neven. Het Rovershol was een ontmoetingsplek, tegenwoordig zouden ze dat ’n hangplek noemen, voor jongeren tussen de  twaalf en zestien jaar. Op een bepaald moment ontstond het idee om een dweilbandje te beginnen en al snel was Ier Eddut geboren.

Lentefeesten

Het eerste optreden van de mannen was op de Lentefeesten in Hoogerheide in 1978. Na dit eerste optreden kwamen ze erachter dat repeteren misschien toch geen kwaad kon. Eerste repetities waren bij familie in de garage en daarna is Ier Eddut nog regelmatig van honk gewisseld. Van het ‘stafkot’ van Meto en de kantine aldaar, tot boven bij café De Arend en tegenwoordig café de Boulevard.

In de eerste jaren werd er niet alleen met carnaval gespeeld, maar kwamen er na verloop van tijd ook optredens in bijvoorbeeld Ponypark Slagharen, bij braderieën, met halfvasten in België en zelfs op Indoor Zeeland. Noem maar op, alles kon, als er maar drank was.

De laatste jaren is er een beetje de klad in de bezetting gekomen, onder meer door drukke werkzaamheden, verhuizen, ander muzikale ambities of gewoon geen zin meer hebben. Op dit moment bestaat de band nog uit tien man, waarvan er een paar al vanaf het eerste uur deel uitmaken van Ier Eddut. 

Veel gerepeteerd wordt er niet meer, de mannen geloven het wel en spelen alleen nog maar met carnaval. Dit jubileum laten ze echter niet zomaar stillekes voorbijgaan.

Bal en receptie

Op zondag 19 februari zal vanaf 20:30 uur het jaarlijkse bal van de band in café De Boulevard in de Raadhuisstraat in Hoogerheide in het teken staan van: ‘4 x 11 Jetzt Geht’s Los’.

Voorafgaand aan het bal is er, van 19:00 tot 20:30 uur, een receptie waarbij iedereen die de band een warm hart toedraagt van harte welkom is.

Dweilband Ier Eddut
Ier Eddut
Ier Eddut
44 jaar Ier Eddut