Duo Miranda Hoeckx en Anna van der Poel van Re-creation alweer op het hoogste erepodium bij het NK majorette/twirl in Almere.
Duo Miranda Hoeckx en Anna van der Poel van Re-creation alweer op het hoogste erepodium bij het NK majorette/twirl in Almere.

Re-Creation drie keer Nederlands Kampioen

Algemeen

OSSENDRECHT - Show- en twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht heeft afgelopen weekend drie titels in de wacht gesleept op het NK majorette/twirl.

Re-creation was met maar liefst zeventien onderdelen geplaatst voor dit tweedaagse evenement. Twee teams, twee duo’s en dertien solo-onderdelen mochten op de vloer van de topsporthal in Almere hun routine aan de jury laten zien. Drie onderdelen werden eerste in hun categorie en mogen zichzelf Nederlands Kampioen noemen.

Het duo Miranda Hoeckx en Anna van der Poel werd zelfs voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen. Zij deden mee in de Freestyle N4 junior categorie met hun duo-routine. Het andere deelnemende duo kwam tevens uit in de Freestyle N4 categorie, maar dan een leeftijdscategorie hoger. Floor Daalmans en Laura van Hoof stoppen als duo, maar gaan solistisch verder, en sluiten hun duo-carrière mooi af met een kampioenstitel. 

Lees verder op pagina 17.

Soliste Amy-Lynn stond met 3 onderdelen op dit NK. Op zaterdag werd ze met haar twirling 1-baton in N2 4e en met haar Freestyle in N3 pakte ze Brons. Op zondag mocht ze met haar artistic twirl in N2 het Goud in ontvangst nemen.
De twee deelnemende teams van de Ossendrechtse vereniging mochten ook het podium betreden. Zowel het A-team als het C-team mochten het zilver mee naar huis nemen. Soliste Emy de Wit was ook goed voor Zilver. Zij behaalde dit in de Freestyle N4 junior 1 categorie. In diezelfde categorie was Laura van Hoof goed voor Brons. In de andere leeftijdscategorie (Junior 2) won Fabienne Bril het Brons. In totaal was Re-Creation op dit NK dus goed voor 3x Goud, 3x Zilver en 3x Brons.
Naast de podiumplaatsen zijn er door de andere leden van Re-Creation ook nog hele mooie plaatsen behaald. Anna van der Poel werd met haar solo-routine 4e, Anouk Kerstens met haar 2-baton 6e en Naomi Cloots met haar twirling 1-baton 13e. In de Freestyle categorieën werd Miranda Hoeckx 8e, Valentina Grande de Sousa 9e, Floor Daalmans 5e en Evelien Jacobs 7e.
Met dit NK sluit Re-Creation het seizoen 2022 af. Met de vereniging richten zij zich op het wedstrijdseizoen 2023. Er worden de komende tijd nieuwe routines ingeoefend of getraind op nieuwe tricks voor in de huidige shows. Op 1 april staat de eerste wedstrijd gepland in Goes. Een groot gedeelte van de vereniging zal hier aan deelnemen. De jongste leden zijn al hard aan oefenen voor een optreden tijdens het Kalfkesbal met carnaval. Bij deze groepen is nog plek voor nieuwe leden. De training voor de beginners is op woensdagavond van 18.00 tot 18.45 uur in de Drieschaar in Ossendrecht.

Amy-Lynn van Re-creation op het hoogste erepodium.