Huldiging jonge sportsters
Huldiging jonge sportsters Foto: Starworks Studio

Atletes gehuldigd en op Wall of Fame

Algemeen

HOOGERHEIDE – Op het gemeentehuis van Woensdrecht werden woensdag 11 januari de twee Nederlands Kampioenen Georgina Blaine en Fenne Bijlhouwer uit Hoogerheide gehuldigd door burgemeester Steven Adriaansen en wethouder sport Rainier Schuurbiers. Beide jonge sportsters werden hartelijk ontvangen en kregen bloemen overhandigd. 

Het tweetal wist vorig jaar op het NK Atletiek in Amsterdam in hun leeftijdscategorie Nederlands kampioen te worden.  

De veertienjarige Fenne wist in de categorie U16 de eerste plaats bij het discuswerpen, een eerste plaats bij het kogelslingeren en een tweede plaats bij het kogelstoten te behalen. In de categorie U18 wist ze zelfs nog een derde plaats bij het kogelslingeren te bereiken. Fenne traint bijna elke dag, ze gaat één keer in de week naar AV Spado in Bergen op Zoom en de rest gaat ze naar Kape in het Belgische Kapellen. Waar ze ook gaat, overal gaat haar personal trainer mee naar toe. Maar als ze in Nederland op wedstrijd uitkomt doet ze dat natuurlijk voor Spado. 

De vijftienjarige Georgina doet ook in de meerkampen mee, maar bij het hordelopen wat ze nu ongeveer vier jaar doet wist ze de eerste plaats te behalen. Ze nam voor de eerste keer deel aan de 300 meter hordelopen en dit pakte dus goed uit. In het begin van het hordelopen begon ze met de 80 meter, nu is het 300 meter en in de hoogste klasse zal dit 400 meter gaan worden. Zij traint ook bij Spado, maar is zo af en toe ook op de baan in Rotterdam te vinden. 

Deze twee dames zitten samen op scholengemeenschap ‘t Rijks in Bergen op Zoom en zitten soms bij elkaar in de klas zoals bij wiskunde. Ze worden ook nog eens begeleid door dezelfde sporttherapeut, dit is Jeroen Blommerde. Hij begeleidt de dames vanuit Stimulus: “Ik ben dan ook apetrots op deze twee bikkels. Bij topsport die ze bedrijven komt natuurlijk veel kijken en daar help ik ze bij. Of het nou gaat om tips of bij blessures, dat hoort er allemaal bij.” 

De dames hebben nog wel dromen in de sport, dit begint bij het Europees kampioenschap voor Nederland uit te komen en later tussen de volwassenen meedoen aan de Olympische Spelen.

De burgemeester en wethouder zijn dan ook blij dat er weer twee kampioenen uit de gemeente Woensdrecht bij zijn gekomen. Ze gingen dan ook met de dames op de foto na het overhandigen van de bloemen en de felicitaties. De dames komen te hangen op de Wall of Fame in het gemeentehuis naast de andere kampioenen. 

Huldiging jonge sportsters
Huldiging jonge sportsters
Huldiging jonge sportsters
Nederlands Kampioenen Georgina Blaine en Fenne Bijlhouwer worden gehuldigd door burgemeester en wethouder in het gemeentehuis van Woensdrecht.
De atletes met Jeroen Blommerde.