Volle tribune op De Buizerd.
Volle tribune op De Buizerd.

Derby bij doorstart competitie

Algemeen

PUTTE – Met een week voorsprong schiet met een onvervalste derby te Putte de tweede seizoenshelft in de Vierde Klasse B uit de startblokken. Op Sportpark De Buizerd ontvangt Grenswachters het roodwitblauw uit Hoogerheide. De vooruitgeschoven wedstrijd vormt het zevende hoofdstuk in de Gentlemen Derby. Naast de gebruikelijk eer en glorie staat er voor beide teams de jacht op de broodnodige drie punten centraal.

 

Grenswachters beleefde een opmerkelijke eerste helft van seizoen 2022-2023. Het zorgde voor enkele bijzondere statistieken. Zo kwam het tot op heden vijfmaal in actie en wist, naast een trio nederlagen, slechts twee puntendelingen te peuren. Daar staan een sextet uitduels tegenover waarin niet eenmaal werd verloren. Ook verdedigden inmiddels een handvol verschillende keepers het Putse doel. “Het is iedere week een kwestie van puzzelen om alle zeilen bij te kunnen zetten. We hebben spelers die niet iedere week kunnen, spelers die niet iedere week willen, blessures en schorsingen. Daarnaast hebben we ook al diverse keren een beroep op enkele oudgedienden moeten doen. Het elftal wat aan de aftrap is echter wel iedere keer een echt team. Thuis hebben we dan nog niet gewonnen maar wel heel goede wedstrijden gespeeld”, aldus Peter van Oirschot. 

Contract

De trainer zette vorige week zijn handtekening onder een contract voor nog seizoen Grenswachters. Twijfels? “Nee, dat niet. Ik bekijk het per jaar. Als mijn gezondheid stabiel blijft en ik op het trainingsveld nog steeds positieve energie opdoe, dan ga ik nog door. En dat is momenteel het geval. De zin is er nog steeds en ik kan gewoon op het fietsje naar de club, dus dat is mooi.”

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Zo boekte METO vorig seizoen voor het eerst in tien jaar eindelijk weer een zege op Putse bodem. Aan de andere kant verloor Peter van Oirschot in zijn eerste regeerperiode met Grenswachters nimmer van METO. “Moeten we ons daar maar een beetje aan vasthouden. Het blijven wedstrijden op zich waarin je je eigenlijk geen fouten kunt veroorloven. We voeren met zestien punten de middenmoot aan, METO staat met tien punten op de voorlaatste plaats. Kortom, verlies je twee wedstrijden dan kan de wereld er zomaar heel anders uitzien. In deze klasse is nagenoeg ieder team aan de tegenstander gewaagd. Stuk voor stuk degelijke vierdeklassers waarvan er drie rechtstreeks degraderen en er drie de nacompetitie met de vijfde klasse in moeten. METO zal zich onderhand ook graag eens uit de gevarenzone willen spelen. Ik gun ze alles, na aanstaande zondag”, knipoogt Peter van Oirschot.

Gentlemen

Tussenstand Gentlemen Derby 2022-2023: Ard van Tilburg (19), Johan van Genegen (16), Saar Broos (15), François van Dijke (13), Jesper van Linden (13), Ruud Linders (13), Dennis Luijks (13), Robin van Ginneken (13), Len Versteeg (13) en Merel Janssens (13).