Afbeelding

2022 in vogelvlucht (deel 2)

Algemeen

2022 in vogelvlucht (deel 2)

HOOGERHEIDE - Aanvankelijk verzamelde Harmonie De Scheldezonen het oud papier in Hoogerheide. Organisatorisch kreeg men het niet meer rond waarna METO de uitdaging aannam. Oud-strijders Charles Stok, Cees Hartog, Cees Jansen, Adrie Raats, Lon van Zunderd, en Wiezie Pijnen zetten medio jaren zeventig de schouders eronder en de rest is inmiddels 45 jaar clubhistorie!

HUIJBERGEN - Vivoo 2 zorgde met een titel voor een lach, de degradatie van Vivoo 1 voor een traan. Het kon medio juni de pret niet drukken. Als vanouds pakten de blauwbloezen nog eens op grootste wijze uit. Op zaterdag gingen 24 teams de strijd tijdens het 7x7 Joop de Boe Memorial Tournament aan. Na een snikhete voetbaldag ontmoetten de Bergse/Roosendaalse combinatie Lourdes de giganten van ODIO in de finale. Na een 1-1 gelijkspel zag goalie Michel Michielsen een bal op de lat uiteenspatten en de Ossendrechtse victorie was daar!

PUTTE - Het traditionele Zuidwesthoektoernooi gold op Sportpark De Buizerd als aftrap van het seizoen voor de vijf regionale verenigingen. In een rechtstreeks duel met Vivoo toonde Mitchell Elenbaas met twee goals het scoren nog niet verleerd te zijn en tegen Grenswachters zorgde een doelpunt van Thomas Jansen voor opnieuw drie punten en voor ODIO de winst van de Zuidwesthoekbokaal. Vivoo volgde op een punt, WVV’67 werd derde, gevolgd door respectievelijk METO en gastheer Grenswachters.

WOENSDRECHT – Een ijskoude decemberzondag nodigde niet echt uit tot een massale oploop richting Sportpark De Fortuin in Woensdrecht. Toch vormde WVV’67-ODIO de vijfde aflevering in de Gentlemen derby. Voor de Ossendrechtenaren een mooie gelegenheid om de wrange smaak van de recente derbynederlaag tegen Grenswachters weg te spoelen. Een dag voor sinterklaas hield WVV’67 echter de cadeautjes in eigen huis en won met 3-0!

HOOGERHEIDE – Na vier competitiespeeldata maakte de KNVB een pas op de plaats met een tweede ronde bekervoetbal voor WVV’67 en METO. Duels die aan de neus van de beide linkervleugelverdedigers Thijs de Ron en Niels Adriaansen voorbij gingen. Op geheel vrijwillige basis maakten ze deel uit van de achtkoppige expeditie die onder de vlag van Stichting Vrienden van Bokki de Kilimanjaro beklimt. Met hun inspanning bracht men geld voor de inrichting van een kraamkliniek in Tanzania bijeen.

OSSENDRECHT – Op de vooravond van haar 91e verjaardag blikte ODIO tijdens haar algemene ledenvergadering zowel voor- als achteruit. Regeren is vooruit zien en het verleden is daar om soms op gepaste wijze bij stil te staan. Aldus geschiedde en zodoende werd de voetbaltrots van Ossendrecht weer enkele leden van verdienste rijker! John Kerstens op grond van twintig jaar wedstrijdsecretariaat. Ook vrijwilligster Bianca Pijnen zorgde voor een unicum, daar zij de eerste de eerste vrouw in de ODIO-geschiedenis was die dergelijk eerbetoon te beurt viel.

WOENSDRECHT – Matt Luijkx (WVV’67) werd unaniem uitgeroepen tot beste speler van het jaar. Zijn naam gonsde al maanden bij de bookmakers rond. Hij verliet hij zes seizoenen terug het METO-nest om elders aan een nieuw voetbalhoofdstuk te bouwen. Staat inmiddels al vele jaren bij WVV’67 defensief zijn mannetje en is op basis van techniek een rots in de branding en vormt de schrik in aanvallend opzicht. Vraag het diens collega-verdedigers van Vivoo, Grenswachters METO en ODIO. In maar liefst vijf van de acht derby’s kwam hij tot scoren. Jens Hermans (METO) pakte zilver, Coen Michielsen (ODIO) brons.

HOOGERHEIDE – Amper een jaar terug pakten zich donkere wolken samen boven het Jac van Hoek Sportpark in Hoogerheide. Twee onvoltooide coronaseizoenen waren debet aan de verlies aan METO-leden. Zowel het tweede elftal als ook de oude garde raakte kwantitatief in de problemen. Als compromis bundelde het bestuur de krachten van beide teams. De mix van routine en aanstormend talent toonde zich met name voor de winterstop toonaangevend in de zesde klasse en werd in mei kampioen!

PUTTE - Twee jaar terug klopte Tim van den Bleeken op De Buizerd aan. Corona trapte na slechts zes wedstrijden met voor hem reeds twee goals op de rem. Ondanks aanbiedingen bleef hij echter ook vorig seizoen Grenswachters trouw. Als een ware aanvalsleider nam hij mede wekelijks Grenswachters aan de hand, liet ploeggenoten beter spelen en pakte af en toe een goaltje mee. Na eerder Kees Blok, Dave Roels, John Acolatse, Gino Boer in 2015 is hij met 17 goals de vijfde gouden topschutter in Putse dienst. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Goud voor Tim van den Bleeken