Gevarieerd zomerprogramma BAS

BERGEN OP ZOOM - Ook dit jaar heeft BAS (Bergse Actieve Senioren) een zomerprogramma op de planning staan met leuke activiteiten in juli en augustus. Hierdoor hoeft u zich niet te vervelen deze zomer.

Maandag 24 juli: Activiteit 1 OPENINGSMIDDAG - Zomerschool. Het is inmiddels een traditie geworden om op de eerste dag van onze activi­teiten een gezellige openingsmiddag te houden. Zo ook dit jaar. Wij bieden u gratis koffie/thee aan met iets lekkers erbij. We hebben oa een paar leuke verrassingen voor u in petto.

Dinsdag 25 juli: Activiteit 2 KARRENMUSEUM ESSEN. We een fietstocht van 15 km (45 min.) naar het karren­museum in Essen. Daarna bezoeken we o.l.v. een gids het museum. Er is een unieke verzameling van wel 300 voertuigen: kar­ren, wagens en koetsen. We krijgen ook een demonstratie van een smid of touwslager.

Dinsdag 25 juli: Activiteit 3 CREATIEF MET GLAS. In het atelier "De Glasfabriek" van Mariëlle van der Zande te Halsteren bent u welkom om een glasworkshop te doen. Onder haar vakkundige en creatieve leiding maakt een rechthoekig of vierkant werkstuk waaraan een persoonlijk tintje gegeven kan worden. Voor materialen wordt gezorgd. Laat u inspire­ren door de mogelijkheden met glas.

Woensdag 26 juli: Activiteit 4 BEZOEK VEILING ST. ANNALAND. U zelf verse pro­ducten veilen en kopen. Dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Van hieruit gaan we rond 12.30 uur lunchen bij het museum "De Mee­stoof" waar gezorgd wordt voor een eenvoudige lunch. Aansluitend gaan we met een gids het museum bezoeken. Rond 16.30 uur rijden we weer naar huis.

Donderdag 27 juli: Activiteit 5 KLOMPENMAKERIJ EN RONDRIT DUSSEN. We gaan met de bus naar Dussen. Omstreeks 13.00 uur worden we ontvangen bij klompenmakerij Den Dekker. Rond de klok van 14.00 uur zal we een demonstratie en uitleg worden gegeven. Ter plaatse kunt u in zijn winkel nog wat kopen. Omstreeks 15.00 uur gaan we met de Hank -o-tief (treintje) een rondrit door de omgeving van Dussen maken.

Vrijdag 28 juli: Activiteit 6 RONDLEIDING IN DEN SCHERMINCKEL. We gaan vandaag een bezoek brengen aan Stichting in den Scherminckel. We maken kennis met archeologie en opgravingen uit het verleden van de binnenstad. In het depot zelf krijgen we een mooie verzameling vondsten te zien. We gaan aan de slag om eeuwenoude potscher­ven weer in elkaar te zetten. Er zijn twee trappen en er is geen lift aanwezig

Vrijdag 28 juli: Activiteit 7 BOWLEN FAMILYLAND. Met de auto vertrekken we naar bowling Familyland in Hoogerheide. We spelen met 4 personen per baan zodat ieder­een 2 uur kan bowlen. Wie gooit de meeste strikes of zijn het meer splits! Er zijn wat kleine prijsjes te winnen.

Maandag 31 juli: Activiteit 8 DANSORGELS EN KERMISMUSEUM. Een dagje nostalgie in Hilvarenbeek. Toen de ker­mis nog voor iedereen 3 dagen feest was en er gedanst kon worden op de muziek van de draaiorgels. We volgen een presen­tatie in het danspaleis en zien daar verschil­lende draaiorgels en bezoeken het kermis­museum. Deze dag is geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. www.basboz.nl