Afbeelding
Foto:

Besluiten van college b en w

REGIO - Het college van burgemeester en wethouders heeft in de laatste vergadering onder meer de volgende zaken besproken en diverse besluiten genomen. 

Businesscase Sport

De gemeente zet in op een actieve en gezonde leefstijl en gebruikt daarvoor een infrastructuur van sportaccommodaties, sportstimuleringsactiviteiten en vitaal houden van sportverenigingen. De businesscase sport heeft bijgedragen aan het realiseren van een financiële besparing. De gemeentelijke kosten voor sport zijn teruggebracht tot het niveau van het gemiddelde van referentiegemeenten. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de businesscase sport niet verder projectmatig op te pakken. Aan een drietal dossiers wordt nog gewerkt vanuit de reguliere werkzaamheden, namelijk de toekomst van zwembad De Melanen, de sporthal De Boulevard en het actualiseren van het beheer- en exploitatiemodel van de buitensportparken. In lijn met het Bestuursakkoord: “Bij sport en cultuur blijven de huidige financiële kaders leidend. Op de inhoudelijke kaders is bijsturing mogelijk” heeft het college besloten de taakstelling op sport te schrappen en elders binnen het programma onder te brengen. In de verschillende P&C-documenten zal dit verder invulling krijgen. 


Tweede supermarkt in De Zeeland

Raadsmededeling vestiging tweede supermarkt in De Zeeland. Het college heeft besloten de raad te verzoeken of de raad kan instemmen met de vestiging van een Aldi supermarkt bij winkelcentrum De Zeeland. Eerder gaf Aldi al aan zich te willen vestigen in een pand aan de Halsterseweg. Om verschillende redenen is vestiging op die plek niet ideaal. Daarom wil de supermarkt graag een winkelruimte betrekken in een leegstaand pand in de Zeeland (aan de Burgemeester Van der Laarstraat 5). Vestiging is alleen mogelijk als wordt afgeweken van het bestemmingsplan. Aan de gemeenteraad wordt hierover een gevoelens peilende raadsmededeling gezonden.    


Bouwplan logieshuisvesting Havendijk

Het college legt een gevoelens peilende mededeling voor aan de raad inzake de logieshuisvesting aan de Havendijk. Initiatiefnemer Sabes heeft in maart van dit jaar een aanvraag Omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend en deze is vervolgens via de uitgebreide procedure in behandeling genomen. De beoordeling van de ruimtelijke onderbouwing en de bouwtechnische aspecten van het uitgewerkte plan zijn nagenoeg afgerond. De ontwerp-Omgevingsvergunning met alle ingediende documenten zal daarmee binnenkort ter inzage worden gelegd. Belanghebbenden kunnen vervolgens, gedurende 6 weken, hun zienswijze daarop kenbaar maken. Eventuele zienswijzen zullen worden betrokken bij het besluit over de uiteindelijke Omgevings-vergunning.