Topact Rowwen Hèze bij jubileum Lepelstraatse Boys

LEPELSTRAAT - Lepelstraatse Boys pakt groots uit om het 75-jarig jubileum te vieren. De activiteitencommissie van de voetbalclub haalt niemand minder dan feestband Rowwen Hèze naar Lepelstraat. De Limburgers treden op tijdens de eerste dag (vrijdag 9 juni) van het Groen Gras Festival. En er staat op 9 en 10 juni nog veel meer te gebeuren.


Het belooft één groot feest te worden op het sportpark van de Lepelstraatse Boys. De leden van de activiteitencommissie hebben hard gewerkt om deze droom uit te laten komen. Al 25 jaar staan ze tijdens de braderie in Lepelstraat, altijd op Tweede Pinksterdag, met een tent op het Kerkplein om een centje bij te verdienen voor de vereniging. Door de jaren heen hebben ze geld kunnen sparen om bij speciale gelegenheden goed uit te kunnen pakken. 

Vijf jaar geleden, tijdens het 70-jarig bestaan, haalde de voetbalclub de bekende coverband The Dirty Daddies én Snollebollekes naar het sportpark aan de Kruisweg in Lepelstraat. Het werd zo’n succes dat een jaarlijks terugkerend festival was geboren: Groen Gras Festival!

Aan de 9-koppige coverband IMPAKT de eer om vrijdagavond 9 juni het feest in de tent af te trappen. Hierna betreedt Rowwen Hèze het podium. De band heeft zijn sporen verdiend met onder meer optredens op Lowlands, Pinkpop en de Zwarte Cross. Ook in de regio is deze Limburgse dialectband geen onbekend fenomeen. Wie heeft ze in het verleden niet gezien bij ‘t Trapke op in Huijbergen of in zaal Koch in Kruisland? De avond wordt afgesloten door de Amerikaanse band The Wetnecks. Zij dopen de tent om tot een echt hillbillyfeest met een mix van blue grass, pop, country en rock&roll. 

Op zaterdag 10 juni is de jeugd van Lepelstraatse Boys aan de beurt. Zij krijgen een 3 uur durende voetbalclinic die wordt verzorgd door voetbalschool TIC uit Roosendaal. Daarna is het tijd voor een voetbalfeestje op de mat. Want rond 17.00 uur trapt het sterrenteam van Lepelstraatse Boys af tegen het RTL Sterrenteam. Onze lokale helden nemen het op tegen BN’ers als John Williams, Tim Douwsma, Buddy Vedder, Danny Froger, Nathan Rutjes, Charly Luske en Yes R. Oud-scheidsrechter Dick Jol leidt de wedstrijd.

Daarna is het weer tijd om naar de feesttent te gaan waar Jan Biggel de avond opent. Opvolgend zal  Queen Tribute Band Crazy Little Things de tent op zijn kop zetten. Zij zorgen voor een bombastische sound, met oog voor detail en een ingenieus koorwerk verpakt in een spetterende show. Daarna zweept Jeffrey Heesen, bekend van zijn hit Bailando, de tent op.

De band The Legends maakt er hierna met een show vol licht en special effects een waar spektakel van! Als klap op de vuurpijl sluit Wolter Kroes (Viva Hollandia!) de avond en ook het festival af. 

Tickets voor deze 2 dagen zijn te bestellen via www.lepelstraatseboys.nl Op zondag 11 juni om 14.30 uur wordt er door de club nog een jubileumreceptie gehouden voor verenigingen uit de regio en vindt een reünie plaats met oud-leden. Oud-leden kunnen zich aanmelden via: lepboys@outlook.com of 06-51919713.