Kloostervijver
Kloostervijver Foto: John Kil

Start renovatie Kloostervijver

Algemeen

Huijbergen - De Kloostervijver was vroeger in het bezit van de Broeders van Huijbergen, maar sinds 2000 is het eigendom en onderhoud naar de gemeente Woensdrecht overgegaan. 

Ook bewonersvereniging Ste. Marie pleegt jaarlijks onderhoud aan de vijver met burendag. De vijver raakte in de loop der jaren lek en in verval. De bewonersvereniging klaagde erover in de gemeenteraad en uiteindelijk kwam het college van b & w tot een akkoord. Er kwam een bedrag van €39.350 beschikbaar om de vijver in ere te herstellen.

Start renovatie 

De vijver werd verder leeggepompt om te kunnen beginnen met het herstel van het metselwerk en zo de vijver weer waterdicht te maken. Op 30 mei gaf de buurtvereniging het starsein, samen met wethouder Jeffrey van Agtmaal. De wethouder lichtte toe: “Om de vijver echt op orde te krijgen en toekomstbestendig te maken is deze grondige aanpak nodig. Dit brengt eenmalig hoge kosten met zich mee, maar dan kunnen we ook weer heel lang van de vijver genieten. Van oudsher is dit een bijzondere locatie in Huijbergen waar vaak trouwfoto’s gemaakt werden. Dit gunnen we toekomstige generaties ook.”

Watertank

Er is helaas geen mogelijkheid tot een natuurlijke aanvoer van meer hemelwater naar de vijver en daarom zal waarschijnlijk de vijver in warme perioden regelmatig aangevuld moeten worden, met een watertank. Ook het groen rondom de vijver wordt opgeknapt.

Kloostervijver
Kloostervijver