Afbeelding
Foto: Frank

Slow en sprint triatlon vanuit BWI voltooid

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Na maandenlang getraind te hebben was het afgelopen zondag zover: de slow en sprint triatlon georganiseerd door de BWI Woensdrecht. Het werd een succes voor zowel deelnemers als trainers.  

De eerste deelnemers gingen om 8.05 uur van start voor de 500 meter zwemmen, de laatste dook om 8.15 uur het bad in. Eén deelnemer ging lopen in plaats van zwemmen, hij deed een run-bike-run. Na de 20 banen zwemmen werd er snel omgekleed en de fiets gepakt of scootmobiel. Gefietst werd er vanaf Laco in Hoogerheide in de richting van Puts Meuleke en vervolgens museum Den Aanwas, daar gingen de triatleten de oude dijk op. Er werd door de polder gefietst en twee keer de snelweg over. Vanaf het laatste viaduct kwam Woensdrecht in zicht, bij dorpspunt ‘t Blickvelt was de wisselzone. De fiets en scootmobiel werd ingeruild voor de hardloopschoenen of wandelschoenen. Een prachtige vijf kilometer moest afgelegd worden door de polder en het natuurgebied. Dit was soms erg lastig door de vele deelnemers aan de graveltocht.

Iets voor 10.00 uur kwamen de eerste deelnemers binnen; iedereen finishte voor 11.00 uur. Een hele knappe prestatie voor de deelnemers, de meesten hebben namelijk een lichamelijke beperking. De laatste vier werden dan ook met een groot applaus ontvangen. Daarna werden de vrijwilligers bedankt en kregen de deelnemers een medaille en een goodiebag. Na alle vreugde en plezier werd het tijd om samen dit feestplezier af te sluiten met een lekkere lunch. Het doel van de trainers is goed gehaald, iedereen is blessurevrij gefinisht. Dit kan ook niet anders met zulke toptrainers! Een paar mensen konden op deze dag hun uitdaging niet aangaan, maar zullen de triatlon in juli alsnog af gaan leggen. 

Triatlon bwi
Triatlon bwi
Triatlon bwi
Triatlon bwi
Triatlon bwi
Triatlon bwi
Triatlon bwi