Een juiste houding is belangrijk bij tuinieren en ergonomisch tuingereedschap helpt daarbij.
Een juiste houding is belangrijk bij tuinieren en ergonomisch tuingereedschap helpt daarbij.

Workshop ‘Gezond blijven tuinieren’

Algemeen

Woensdagmiddag 14 juni op Zorgboerderij de Walkant 

WOENSDRECHT - Veel van onze dagelijkse handelingen gaan automatisch, zonder er bij na te denken. Dit kunnen allerlei activiteiten zijn zoals koken, aankleden of uzelf verplaatsen. Hoe ingewikkeld deze activiteiten eigenlijk zijn, realiseert u zich pas als iets niet meer lukt. De Sense-ergotherapeut zoekt samen met u naar mogelijkheden om (weer) zo zelfstandig mogelijk te functioneren; thuis, op het werk, bij studie, tijdens sport en vrije tijd. Hierbij staat vooral de praktische uitvoering van dagelijkse handelingen centraal.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat er grote behoefte is aan de inzet van ergotherapie, omdat ergotherapie wezenlijk bijdraagt aan de zelfstandigheid van mensen. Het (vroegtijdig) inschakelen van een ergotherapeut kan zelfs een opname of dagbehandeling in een verpleeghuis of een andere zorginstelling voorkomen of uitstellen. Ergotherapie verlicht bovendien de taken en werkzaamheden van mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers.

Workshop

Merkt u dat het onderhoud van uw tuin steeds meer energie vraagt, u altijd weer dezelfde lichamelijke klachten voelt na een heerlijk dagje tuinieren? Of bent u gewoon benieuwd hoe u het zichzelf hierbij gemakkelijker kunt maken? Graag nodigen we u dan uit voor de workshop gezond blijven tuinieren, welke plaatsvindt op woensdag 14 juni op Zorgboerderij de Walkant, Langeweg 2 in Woensdrecht, met een vrije inloop van 14.00 tot 16:30 uur. Deze workshop wordt georganiseerd vanuit de ergotherapiepraktijk Sense Ergotherapie in samenwerking met Groen op Maat, die gespecialiseerd is in gemakkelijk en comfortabel tuinieren.

De praktijk

Sense Ergotherapie is een eerstelijns ergotherapie praktijk, gevestigd in Hoogerheide en Bergen op Zoom. De praktijk ziet het als doel om de eigen kracht en redzaamheid van mensen centraal te stellen. In deze workshop kunt u samen met de ergotherapeut en de product specialist van Groen op Maat op zoek gaan naar oplossingen die passen bij uw manier van tuinieren.

Ergonomisch tuingereedschap

Tijdens de workshop op woensdag 14 juni zal er ergonomisch tuingereedschap worden gedemonstreerd, welke u zelf uit kunt proberen en dat in combinatie met het krijgen van ergonomisch advies op maat. Op deze manier kunt u leren hoe u op een lichte, eenvoudige en leukere manier kunt blijven tuinieren. De workshop is gratis, Groen op Maat kan ergonomisch tuingereedschap leveren.  

Heeft u interesse gekregen? 

Aanmelden kan via:
lotte@sense-ergotherapie.nl