Molen Johanna gefilmd met een drone. (Foto: Rudy Muller).
Molen Johanna gefilmd met een drone. (Foto: Rudy Muller). Foto:

Film molen Johanna te zien

HUIJBERGEN - Enige maanden geleden gingen de opnames voor een educatieve film van Molen Johanna van start. Verschillende plaatselijke vrijwilligers met camera's hadden zich aangemeld om deze film te willen maken, samen met Molenaar Judo, stagiair Tonnie en Theo Sanders. Ook werd er een paard en wagen geregeld. 


Sinds er rondleidingen plaatsvinden bij Molen Johanna komen er ook mensen die slecht ter been zijn en eigenlijk de molen van binnen niet kunnen bekijken. Hier moest wat aan gebeuren vonden de molenaar en alle vrijwilligers. Zo namen ze contact op met John, Pascal, Rudy, Lucienda, Kirby en Marc. Er werd een vergadering gepland en alles is besproken om een educatieve film te maken. 

Op drie verschillende dagen werd er flink gefilmd met een drone, maar ook vanaf de grond. 

De film laat het ontstaan van de molen zien met een stukje geschiedenis, hoe het graan vroeger naar de molen gebracht werd, wat er allemaal moet gebeuren voordat het graan gemalen kan worden en hoe het graan tot meel gemalen wordt. Uiteindelijk maakt de molen hier ook mixen van. 

Op woensdag 24 mei ging de film in première voor alle vrijwilligers die eraan meegewerkt hebben. De film zal op verzoek getoond worden wanneer de molen open is en kan ook eerst bekeken worden door bezoekers die uiteindelijk de molen zelf gaan bezichtigen. Zo weet iedereen ook iets meer over molen Johanna in Huijbergen.  

De film is klaar, tijd voor gebak.
Filmen bij de molen (Foto: John Kil).
Bespreking voor het maken van een educatieve film over Molen Johanna.
Presentatie van de film over de molen in de educatieve ruimte.
Filmen met de drone