Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Allemaal startklaar voor de BWI triatlon

GEMEENTE WOENSDRECHT - Al maanden zijn de deelnemers aan het trainen voor de Slow en Sprint triatlon die georganiseerd wordt door de BWI. De trainingen begonnen allemaal in de sporthal van MFC Kloosterhof op de dinsdagavond en op zaterdag werd er gezwommen bij Familyland. 

Later werd er op dinsdag getraind vanaf de Volksabdij, hier begon het echte werk voor de deelnemers met de wandeltraining of hardlooptraining. Het mooiste hiervan is dat het niet uitmaakt welke versie iemand gaat doen, iedereen motiveerde elkaar.

De meesten duiken zondag 4 juni om 8.00 uur in het Laco zwembad in Hoogerheide voor hun 1/8 Sprint of Slow Triatlon. Ze gaan 500 meter zwemmen, daarna wordt er snel van kleding gewisseld en stappen de duursporters op de fiets. Dit kan een racefiets, normale fiets of zelfs een scootmobiel zijn. Want deze triatlon is ook voor mensen met een lichamelijke beperking. Gefietst wordt er een prachtige route van 20 kilometer door verschillende dorpskernen van de Gemeente Woensdrecht om uiteindelijk bij 't Blickvelt naar de volgende wissel te gaan. Hier is namelijk het moment om fiets, schoenen en kleding te gaan wisselen. Vanaf het dorpspunt in Woensdrecht gaan de deelnemers 5 kilometer wandelen of hardlopen om uiteindelijk te finishen bij het Blickvelt. Iedereen heeft de afgelopen maanden goed getraind onder professionele begeleiding, om de triatlon blessurevrij te kunnen voltooien.

Dus mocht u onderweg 'triatleten' tegenkomen, deze zijn te herkennen aan de rugnummers, moedig ze dan even aan!