Afbeelding
Foto:

Groen Gras festival in teken 75-jarige voetbalvereniging

"Lepelstraatse Boys is gewoon deel van je ritme. Dat de club 75 jaar bestaat is geweldig bijzonder, maar je staat er niet echt bij stil. Al ben ik me wel bewust van de betekenis die de club al die jaren heeft gehad voor de Lepelstraatse gemeenschap, en nog steeds heeft. Lepelstraatse Boys brengt mensen bij elkaar. Spelers en trainers, maar ook toeschouwers, en de vele vrijwilligers die klaarstaan als er iets georganiseerd wordt. Iedereen kent elkaar, iedereen staat voor elkaar klaar en iedereen vindt ontspanning bij de club”, zegt clubicoon Jack Groffen.


De verhalen van vroeger kennen Jack Groffen en Sjaak van Treijen als geen ander. Het allereerste veld van de club lag op een verhoging, achter de achterlijn lag een “gat” van tenminste twee meter diep, dat bij regen volliep met water en waar regelmatig ballen – en soms hele spelers – in verdwenen. “Dat was wat, als je daar een bal uit moest halen”, weet Sjaak nog, “dan was je doornat. Maar dat was je ook als je je na de wedstrijd ging wassen, buiten in een teiltje. De spelers van nu zijn verwend met hun douches in de kleedkamer, die kunnen zich dat niet voorstellen, maar zo ging het toen. Ik vond het een mooie tijd.”

Groen Gras Festival

Ondertussen kijkt Lepelstraatse Boys ook vooruit, naar een mooie toekomst. Die begint – uiteraard – met een groot feest om het 75-jarig bestaan te vieren. Daarom staat het Groen Gras Festival, op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni, dit jaar in het teken van de jarige voetbalvereniging. Op vrijdag komt de Limburgse band Rowwen Hèze naar de feesttent in Lepelstraat, een dag later gevolgd door Wolter Kroes, Jeffrey Heesen en Jan Biggel. Op die zaterdag speelt Lepelstraatse Boys bovendien een wedstrijd tegen het Sterrenteam van RTL. Hoe drukker het wordt, hoe liever, zeggen Sjaak en Jack: “Iedereen is welkom, in de feesttent is plaats genoeg. Alleen de zondag is exclusief voor onze leden, oud-leden en sponsors. De rest van het weekend vieren we feest met de hele gemeenschap.”


Rooskleurig

Ook de sportieve toekomst van Lepelstraatse Boys is rooskleurig. Hoewel het eerste elftal op dit moment onderaan staat in haar klasse zien Sjaak en Jack veel kansen: “De ploeg is nog erg jong”, zegt Jack, “en je ziet dat ze ervaring missen, maar je ziet ook dat ze snel leren. Als deze groep bij elkaar blijft, dan kunnen ze nog heel ver komen.”

Afbeelding