Afbeelding
Foto:

PvdA Brabantse Wal blikt terug

GEMEENTE WOENSDRECHT - PvdA Brabantse Wal fractie Woensdrecht blikt terug op de afgelopen cyclus van de gemeenteraad te Woensdrecht. Er zijn met name drie belangrijke onderwerpen waar de PvdA  aandacht voor heeft gevraagd en waar de partij zich in de toekomst uiteraard ook nog verder voor wil inzetten.


In de opinieraad van 23 maart en de raadsvergadering van 8 april is het initiatiefvoorstel van de PvdA om de verordening van opinieraden aan te passen aan de orde gekomen. Van geen van de fracties heeft de PvdA steun gehad. 


Het oude gemeentehuis Ossendrecht
PvdA Woensdrecht zet in op het behoud van erfgoed en kenmerkende historische gebouwen in onze gemeente. Monumentale panden dienen zorgvuldig, maar nuttig gebruikt en behandeld te worden. Eveneens moet er een lijst van monumentale panden komen zodat hier een duidelijk overzicht van is en er passend beleid op gemaakt kan worden. Het onderhoud is voor de eigenaar volgens de beantwoording van de wethouder op onze vraag omtrent de procedure rondom onderhoud van een gemeentelijk monument. Wanneer de situatie gevaarlijk wordt voor de omgeving zal de gemeente ingrijpen. De PvdA is verheugd met het besluit om er een gemeentelijk monumentale status te geven aan het oude raadhuis te Ossendrecht.


Leefbaarheid
De PvdA vindt het van belang, dat voorzieningen in de kernen zoals multifunctionele centra en sportaccommodaties behouden blijven. Ook is het belangrijk, dat de beheerders een goede boterham overhouden aan hun inzet voor de gemeenschap. De PvdA is voor duidelijke afspraken tussen de beheerders en de gemeente, deze dienen jaarlijks besproken te worden. Duurzame ontwikkelingen stimuleren voor deze gebouwen is van belang om de energiekosten beheersbaar te houden.


Themabijeenkomst Stikstofproblematiek & Gebiedsgerichte aanpak Brabantse Wal
De PvdA Woensdrecht maakt zich zorgen over de stikstofdaling vanuit het Antwerps Havengebied, de mogelijke stagnering van woningbouw door de nieuwe berekeningsmethodiek en welk perspectief is er voor de agrarische sector. PvdA ziet ook kansen door zo min mogelijk op locatie te bouwen, maar in de fabriek en de juiste innovaties voor landbouw transities samen met natuur.