VV Vrederust 1 bereidt zich voor op de belangrijke slotfase van de competitie.
VV Vrederust 1 bereidt zich voor op de belangrijke slotfase van de competitie. Foto: Bep Tielemans

Zaterdag VVC'68 - VV Vrederust
Derby om kampioenstitel

HALSTEREN – Allebei maken ze, samen met hun teams, kans op de titel in de 4e klasse zaterdag. Allebei zijn ze gebrand op die titel, en allebei weten ze dat ze de ander moeten verslaan om die kampioensschaal in handen te krijgen. Mike de Nijs van VVC’68 en Dani Gladdines van VV Vrederust zijn allebei vol vertrouwen, maar ze weten ook dat er maar één de winnaar kan zijn.


Om de strijd nog een beetje spannender te maken hebben beide superspitsen allebei iets extra’s te bewijzen. Mike wist dit seizoen tot nu toe vijftien keer te scoren, maar dat stemt hem niet tevreden: “Ik ben flink geblesseerd geweest, voor het seizoen had ik gerekend op zeker 30 goals. Dus ik wil er wel een paar scoren. En hoe mooi zou het zijn om kampioen te worden in mijn eerste seizoen bij VVC ’68, de club waar ik al jaren voor wilde spelen?” 

Die drang om te scoren leeft ook bij Dani. “Vrederust heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet. Dat vind ik mooi, want ik ben een liefhebber van de sport. En nu maken we dus voor de allereerste keer in ons 90-jarig bestaan kans om te promoveren. Dat zou echt fantastisch zijn, daar wil ik wel een paar stappen harder voor lopen. Ik hoop vooral dat er heel veel publiek komt, dat geeft je als speler vleugels.”


Belangrijk

Naar promotie kijkt Dani alvast uit, voor hem kent de derde klasse geen geheimen meer en hij denkt dat zijn team het niveau makkelijk aan kan. Zo ver vooruit wil Mike nog niet denken: “Ik wil nog niet denken aan promotie of nacompetitie. Dat is allemaal niet belangrijk. Er is nog één wedstrijd te spelen. Dát is belangrijk.”

VVC in actie op Sportpark de Beek.
VV Vrederust in voorbereiding op de belangrijke wedstrijden in de competitie.