Grote vintage tassenverkoop voor VIV

op zaterdag 13 mei

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 13 mei is de Grote vintage tassenverkoop voor VIV, Vrouwen Integratie Vandaag.
In de Kortemeestraat 1 verkopen de Soroptimisten uit Bergen op Zoom een grote hoeveelheid ingezamelde tassen. Een duurzaam initiatief voor een goed doel, want: de tassen krijgen een tweede leven én de opbrengst daarvan gaat naar VIV. Bovendien kunnen vrouwen dankzij deze actie vrouwen hier een 'nieuwe' tas voor een zacht prijsje scoren. De tijdelijke winkel is deze zaterdag open van 10.00-17.00 uur. Om 10.30 uur opent Yvonne Kammeijer, een van de oprichtsters van VIV, de verkoop.



Deze voormalig wethouder van de gemeente is hier van dubbele betekenis: zij is zowel een van de oprichtsters van VIV en zij is lid van de SoroptimistclubBergen op Zoom e.o.

Grote hoeveelheid mooie tassen

Veel dames uit Bergen op Zoom maar ook daarbuiten hebben gehoor gegeven aan de oproep hun nog goed uitziende tassen te doneren aan de Soroptimisten. Deze tassen zijn de afgelopen tijd geselecteerd, gepoetst en geprijsd en worden nu te koop aangeboden. Er zijn tassen in alle soorten, maten en kleuren. Alle dames zijn welkom om hun slag te slaan. 

Goede doel: VIV

Met de opbrengst steunen de Soroptimisten uit Bergen op Zoom de Stichting VIV. Stichting VIV staat voor Vrouwen Integratie Vandaag. VIV bevordert de emancipatie, integratie en participatie van vrouwen uit andere landen en culturen in de Nederlandse samenleving. Dit doel bereikt VIV door het organiseren van Nederlandse taallessen, computerles en conversatieles. Daarnaast organiseert VIV werkbezoeken aan instanties en biedt zij praktijklessen met voorlichting over zaken waar vrouwen dagelijks mee te maken krijgen. Dit doel sluit naadloos aan op de ambitie van de Soroptimisten: zij zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen overal ter wereld en dus ook in Bergen op Zoom te verbeteren