Symposion Gouden Rozenkruis
Symposion Gouden Rozenkruis Foto:

Symposion Innerlijke klimaatverandering

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op zaterdag 13 mei organiseert Het Gouden Rozenkruis het symposion Innerlijke klimaatverandering. 

Vanuit drie verschillende gezichtspunten, in drie lezingen, zal op het thema ‘innerlijke klimaatverandering’ worden ingegaan.

In welke relatie staan wij en andere culturen ten opzichte van de natuur en waarom? Oorzaken en gevolgen van klimaatverandering halen het nieuws. Zou klimaatverandering een zegen in vermomming kunnen zijn?

Tijd: 10.00 - 15.30
Kosten: € 20,- ter plaatse contant te voldoen. Aanmelden: bergenopzoom@rozenkruis.nl of tel. 0165-564881 of 06-20442613, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom.


Welke verandering maakt de mensheid als geheel door en ieder individueel? Wat zou je je kunnen voorstellen bij ‘innerlijke klimaatverandering'?

Kunst kan de verscheidene culturele achtergronden overstijgen.
Kunst kan verbindend en bewustzijnsvormend zijn. Kan de kunst in haar zoektocht naar het onvatbare, in de tijd van nu nog het verschil maken?
Zou zij een symbool van de hoop kunnen zijn?

Wat is de oorzaak van ons diepste verlangen en doel van ons hoogste streven? Welke relatie gaan we ermee aan en waarom (niet)? Het is allang niet meer vanzelfsprekend voor de mens dat God bestaat. En toch denken, schrijven, spreken velen over hem. Over wie of wat God is of kan zijn of juist niet. Iets wat onnoembaar is? Onvatbaar en onkenbaar? Misschien iets dat ons treft in muziek, kunst, in de natuur, in onszelf?

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit symposion.

Een vegetarische lunch zal klaar staan.