Wesley en Joery van Aelst
Wesley en Joery van Aelst Foto:

Twee broers met één missie

HOOGERHEIDE – Zomaar een zaterdagmorgen in Hoogerheide. Een buitje valt op het Jac van Hoek Sportpark, een schraal aprilwindje zorgt voor een frisse entourage. Het kan de pret voor de actieve in het roodwitblauwe jonge mannen absoluut niet drukken. Op het kunstgras hobbelt METO Jo8 massaal achter de bal in een poging hun leeftijdsgenootjes van VVC’68 het sportieve leven zuur te maken. Aan de zijlijn doet een coach enorm zijn best enige lijn in het spel te krijgen. Diens aanwijzingen en postuur zorgt voor een zinderend moment van ongeloof. Wat doet een voormalig aanvalsleider van ODIO in dienst van een oude aartsrivaal?


De verbazing krijgt een extra dimensie wanneer het team vanachter de goal support ontvangt van een gerespecteerd middenvelder die in een recent verleden eveneens de Ossendrechtse clubkleuren verdedigde. Rendez-vous met Wesley & Joery Van Aelst! De hoogtijdagen van de gebroeders Van Aelst liggen inmiddels ruim een decennium terug in de tijd. Vanuit de ODIO-jeugdopleiding maakten zowel Wesley (39) en Joery (37) Van Aelst als tiener hun debuut in de hoofdmacht en vormden een slordige tien seizoenen een vaste waarde voor het elftal. Niet veel later voltooide jongste broer Dimitri zelfs een unieke trilogie door in diverse wedstrijden ook zijn opwachting te maken. Wesley wist als veel scorende spits de aandacht op zich gevestigd. Als voetballer schopte hij het in 2004 en 2011 tot Zilveren speler van het Jaar. Als topscorer eiste hij een bronzen (2005) en op grond van 16 goals in 2011 zelfs een Gouden Schoen op. Joery werd in 2011 achter keepers Rob Antens en Tommie van de Brand tot beste voetballer gefêteerd. 

Impulsief

Wolven in schaapskleren? Wat doen twee ODIO-coryfeeën op zaterdagochtend in Hoogerheide? “We wonen allebei alweer enige jaren met plezier in Hoogerheide. En wanneer je zoon gaat voetballen, dan volg je hem naar de dichtstbijzijnde club, METO dus. De stap van voetbalvader naar jeugdtrainer-coach is vervolgens snel gemaakt”, knipoogt Wesley Van Aelst. 

De speler Wesley Van Aelst stond als licht ontvlambaar bekend. Wat probeert hij zijn pupillen bij te brengen? “Als voetballer kon ik slecht tegen onrecht. Als spits kreeg ik veel schoppen zonder dat een scheidsrechter daartegen optrad. Soms speelde ik dan impulsief voor eigen rechter, haha. De jongemannen van METO probeer ik het samenspel te leren. Dat je een wedstrijd met zijn allen doet en iedereen belangrijk is.”

Joery Van Aelst moest al op 26-jarige leeftijd de voetbalsport vaarwel zeggen. Een gebrek aan kraakbeen in de enkel maakte verder spelen onmogelijk. “De pijn was na iedere wedstrijd niet meer te harden. Ik ben daarna nog even leider van een lager team geweest. Niets is echter zo leuk als zelf spelen en ben daarom maar wat gaan fietsen. En sinds kort heel af en toe supporter bij het elftal van neef Deijn en consorten.” 


Vraeg Van Aelst

Sportief vormden de broers een gouden team. Een bloedband voor het leven en solide basis voor nieuwe snode plannen! “Zowel Joery als ik zijn ambtshalve al veel jaren actief in de financiële sector. Bij Rabobank en ING hebben we enorm veel kennis op het gebied van hypotheken en verzekeren opgedaan. We hebben besloten om zelfstandig de krachten te bundelen en onze klanten op een persoonlijke manier te adviseren. We willen een relatie voor het leven opbouwen”, aldus Wesley Van Aelst.

Joery Van Aelst vervolgt: ”We gaan hypotheken en verzekeren laagdrempelig en begrijpelijk maken. Bij ons vind je geen maatpakkencultuur en suffe termen, maar persoonlijk contact en duidelijke communicatie. We vertalen ingewikkelde materie naar begrijpelijke taal. Om onze missie kracht bij te zetten houden we ons aan onze vijf beloften: Vraeg maar raek, We geven je een gaef gevoel, We zijn aeltijd dichtbij, Duurzaam ondernemen en We bouwen aan relaeties.” 


Soepel

Waarin gaat Vraeg Van Aelst zich onderscheiden? "We behandelen onze klanten zoals we dat graag zelf zouden hebben. We begrijpen dat een huis kopen al spannend genoeg is. Wij zorgen ervoor dat heel het traject soepel verloopt. Van het eerste contact tot en met het ontvangen van de sleutel. Dat scheelt je een hoop stress, tijd én geld. Ook op het gebied van verzekeren ben je zowel als particulier als ook bedrijf aan het juiste adres. We geven altijd advies op maat. Dat betekent dat het advies ook kan zijn om je voor een bepaald risico niet verzekeren. Samen met de klant bespreken we in begrijpelijke taal wat er nodig is en hoe vaak we contact hebben”, besluit Wesley Van Aelst.


Vraeg Van Aelst voor hypotheken en/of verzekeren:
www.vraegvanaelst.nl / welkom@vraegvanaelst.nl
Joery: 06-22028660, Wesley: 06-20606144.

METO Jo8