Parochie De Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 12,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Henri Daerden w.v. A.Daerden-Oostendorp; In Ossendrecht: Ria van Put e.v. Jac Prop, Godelieve Thys w.v. J.Derkx;

Livestream: De weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide worden uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie en vervolgens ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Vrijdag 5 mei om 09.30 uur: eucharistieviering, 1e vrijdag v.d. maand; Voorganger: pastoor Peter de Rooij. Mededelingen: na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken. Zondag 7 mei om 09.30 uur: eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise v. Hooydonk. Intenties: Jos Leenaerts e.v. Liza Leenaerts-v. Dijck; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Mededelingen: na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken, zondag 14 mei om 10.00 en 12.00 uur 1e Heilige communievieringen.

Sint Dionysiuskerk te Putte


Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is gesloten. Elke tweede donderdag van de maand om 14.00 uur is er een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 13 mei. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl



Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is gesloten. Elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur is er bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting.  U bent van harte welkom. Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat.

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht.

Zondag 7 mei om 11.00 uur: eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Lenny van der Poel; Lector: Emile v.d. Eijnden. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 7 mei: boekenmarkt, dinsdag 9 mei om 19.00 uur: woord- en communieviering in de Adolphine Kapel, zondag 14 mei om 11.00 uur: woord- en communieviering.

 

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 7 mei 9.45 uur: ds. W. Lolkema, Woensdrecht. Elke dienst is te volgen via Kerkdienst Gemist of YouTube. Voor actuele informatie kunt u website www.pkgw.nl raadplegen.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 7 mei 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Jos Beijaerts; Sjaak Loos. Donderdag 11 mei 9.00 uur: Dienst van Woord, gebed en communie; Voorganger: pastor Lenie Robijn. Overleden: Jos de Kroon.


Pastoraal woord

De maand mei is in onze kerk speciaal toegewijd aan Maria. Op het kruis heeft Jezus tegen zijn leerling Johannes en daarmee tegen al zijn (toekomstige) leerlingen gezegd: "Zie daar uw moeder”. Onze gelovige relatie met Maria kan altijd nog worden verdiept. In onze parochies starten we met een reeks van vijf bijeenkomsten over Maria, bedoeld voor mensen die meer willen weten over het leven van Maria en over wat zij voor ons kan betekenen. Aan de hand van vijf boeiende video's (gefilmd in onder andere Nazareth, Bethlehem en Lourdes) over Maria komen diverse vragen aan de orde. Het is voor iedereen toegankelijk.
De bijeenkomsten vinden plaats in de Vredeskerk (Magnoliastraat 18) in Steenbergen op maandag 1 en 8 mei, woensdag 17 en 31 mei en maandag 5 juni. De bijeenkomst start telkens om 20.00 uur met koffie of thee, en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De bijeenkomsten staan los van elkaar, dus het is goed mogelijk om een gedeelte van de bijeenkomsten te volgen.
Meer informatie over de bijeenkomsten kunt u vinden op de parochiewebsite: www.sintannaparochie.com. Of u kunt contact opnemen met Patrick Goverde, telefoonnummer 06-25358468 of geloofscursus@sintannaparochie.com. Mocht u interesse hebben en geen vervoer hebben, neem dan ook gerust contact op. Pastoor Hans de Kort

Meimaand, Mariamaand: Op zondagmorgen op 7 mei, 14 mei, 21 mei en 28 mei zal de H. Quirinuskerk na de eucharistieviering van 9.30 uur geopend blijven tot 11.00 uur. Om te bidden bij Maria, een kaarsje te branden of een bloemetje te brengen.

Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Zondag 7 mei 10.00 uur: dienst in de Protestantse kerk te Nieuw-Vossemeer, Dhr. M. van de Veer uit Zierikzee.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 6 mei 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Kees Schetters w.v. To Quintus; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhuijzen; Nel Ooms e.v. Kees Stoffels; Riet Schijvenaars w.v. Rien Uijtdewilligen; Voorganger: Past. B. van Schaik; lector: A. Blom m.m.v. het koor Samen Sterk. Dinsdag 9 mei 19.00 uur: Eucharistieviering; 4de avond van de Noveen. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: o.o. Dolf Boenders en Dina Boenders- Konings; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhuijzen; Nel Ooms e.v. Kees Stoffels; Riet Schijvenaars w.v. Rien Uijtdewilligen; o.o. Marinus Ooms en Cornelia Ooms-Heijnen; Voorgangers: Past. P. Verbeek en Past. H. de Kort; lector: F. Veraart, m.m.v. het Antoniuskoor.




Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.



Familiebericht plaatsen in deze krant? Mail dan naar: info@minervepers.nl of bel: 0164-682286