Afbeelding

Learn2Run levert bikkels

HOOGERHEIDE – Wie wil leren hardlopen, meldt zich aan bij Learn2Run. Inmiddels hebben meer dan 100 hardlopers in de gemeente Woensdrecht dat gedaan, en met resultaat. Afgelopen week liep de laatste beginnersgroep de “examenloop” van 5 kilometer, en allemaal haalden ze de finish. Trainer Esther van den Berg is “supertrots” op haar lopers: “Jullie zijn bikkels!”


Elke hardloper weet het: je eerste vijf kilometer hardlopen is het zwaarste wat er is. Daarna wordt alles makkelijker, maar om op dat punt te komen moet je eerst die vijf kilometer beslechten. Dat kan behoorlijk afzien zijn, merkten de lopers van Learn2Run, die na 15 weken trainen hun eerste, aaneengesloten vijf kilometer liepen. Dat deden ze niet alleen onder begeleiding van trainer Esther van den Berg en enkele ervaren lopers, maar ook onder de toejuichingen van vrienden en familie.

Na de finish moet Saskia Reuvers even gaan zitten, maar een minuut later zegt ze: “Ik kan wel weer een stukje!” Saskia liep al eerder in de lopersgroep van Esther van den Berg, maar na een longontsteking die ze vorig jaar opliep, meldde ze zich opnieuw aan bij de beginners van Learn2Run: “Esther is heel goed in motiveren. Ze is altijd positief, en weet je altijd op te peppen. Dat helpt. Ik heb vandaag redelijk lekker gelopen, en ga nu voor de 10 kilometer!”

Die tien kilometer, daar ziet Hans Lenting dus best een beetje tegenop. “Maar”, zegt hij nadat hij weer op adem is, “ik zie ook hoe ik al vooruit ben gegaan. In januari kon ik nog niks, en nu loop ik vijf kilometer in minder dan 35 minuten. En oké, ik heb vanavond een beetje te gek gedaan, er was niemand om me in toom te houden en ik liet me verleiden om één van de hazen te volgen. Tijdens de trainingen zorgt Esther er wel voor dat je niet kapot gaat, en geen blessures oploopt. Dus ja, die tien kilometer moet ook wel kunnen.”

Ook wethouder Jeffrey van Agtmaal liep met de lopers van Learn2Run mee. Alle lopers die finishten kregen een loopshirt van de Gemeente Woensdrecht. Esther van den Berg is "supertrots op de gehele groep".