Informatiepunt Digitale Overheid pop-up spreekuur in Putte geopend.
Informatiepunt Digitale Overheid pop-up spreekuur in Putte geopend. Foto: Starworks Studio

IDO spreekuur in De Bunt

Algemeen

PUTTE – In Ontmoetingscentrum De Bunt in Putte is dinsdag het eerste Informatiepunt Digitale Overheid pop-up spreekuur geopend. De officiële opening werd verricht door Roos Herman, directeur-bestuurder van de Bibliotheek West-Brabant en wethouder Lars van der Beek namens de Gemeente Woensdrecht. 

In Nederland zijn er ongeveer 4 miljoen mensen die niet digitaal vaardig genoeg zijn om mee te komen in de maatschappij. Het Informatiepunt Digitale Overheid draagt bij aan een digitaal inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan blijven doen. Dankzij het IDO kunnen mensen op een laagdrempelige manier terecht voor hulp en informatie over de (digitale) overheid.   

Hoe werkt het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek? Bij de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek kunnen mensen terecht als zij vragen hebben over bijvoorbeeld toeslagen, belastingen, DigiD, AOW, werk, uitkering, Donorregistratie, rijbewijs en zorg. De medewerkers van het Informatiepunt helpen hen zoeken naar de juiste informatie op de sites van de overheid. 

Heeft iemand persoonsgebonden vragen? Dan verwijzen de medewerkers door naar lokale partners. Denk hierbij aan sociaalraadslieden, welzijnsinstellingen, Humanitas, Formulierenbrigade, vak- en ouderenbonden, cliëntenvertegenwoordigers MEE, cliëntenondersteuners van de gemeente en zorgkantoren. 

In Putte is geen bibliotheek, daarom is er gekozen om dit Informatiepunt Digital Overheid bij Ontmoetingscentrum De Bunt te huisvesten. In de Bunt is hier speciaal een plek voor ingericht. Op de openingsdag kwamen de eerste bezoekers al langs.
Het informatiepunt is geopend van 13.30 tot 15.30 uur op de volgende data: 30 mei, 27 juni, 29 augustus, 26 september en 31 oktober. Na de laatste datum wordt gekeken of het IDO hier gaat blijven. De hulp is volledig kosteloos. Ook worden er diverse cursussen aangeboden.

Ido pop-up
Ido pop-up
Ido pop-up