Carmen Kaan en Tjerk Claessens van HTV.
Carmen Kaan en Tjerk Claessens van HTV.

HTV Challenge: tennis op z’n mooist

Algemeen

HALSTEREN – Tennis is een schitterende sport, vraag dat maar aan alle 700 leden van HTV. Omdat de Halsterse Tennis Vereniging die mooie sport met zoveel mogelijk mensen wil delen, is er de Zomer Challenge: daarmee kun je drie maanden lang onbeperkt tennissen en een gooi doen naar het clubkampioenschap. En de kosten? Maar zes tientjes!

Van tennissen krijg je energie, je kunt er je competitiedrang in kwijt, en als je aan de slag wil, dan is een tennisbaan bij HTV zo gereserveerd. Dat zeggen HTV-ers Tjerk Claessens en Carmen Kaan. Tjerk is relatief nieuw bij HTV, hij sloot zich drie jaar terug aan bij de vereniging na een jarenlange voetbalcarrière. Carmen werd lid op 4-jarige leeftijd en is dit jaar al 50 jaar lid van HTV. Zij is het met Tjerk eens als hij zegt dat HTV een grote familie is, maar ook een moderne tennisvereniging die zich richt op de toekomst: “HTV is mijn cluppie!”, zegt ze.

Dat “cluppie” zet de deuren wagenwijd open voor nieuwe leden, door zich voor het derde jaar aan te sluiten bij de zomerchallenge van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond – KNLTB – het overkoepelend orgaan van de tennis- en padelsport in Nederland. Voor slechts 60 euro worden deelnemers voor de maanden juni, juli en augustus KNLTB-lid, en kan er getennist worden wanneer je wil. “Bovendien”, vertellen Carmen en Tjerk, “krijg je een racket in bruikleen en krijg je twee tennislessen van onze eigen trainer Martijn van den Berg. Deelnemers aan de Zomer Challenge mogen bovendien meedoen aan al onze open toernooien en aan ons clubkampioenschap. Wie een competitieve uitdaging zoekt is dus van harte welkom, en we hopen natuurlijk dat de deelnemers aan de Zomer Challenge lid blijven!”

Die nieuwe HTV-leden kunnen zich verheugen op een mooie toekomst. Het Van Meel & Jonkers Open en het Matthijs Halsters Open zijn inmiddels bekende toernooien, die niet alleen sportief, maar ook qua gezelligheid op hoog niveau staan. Bovendien onderzoekt HTV op dit moment serieus de haalbaarheid van de bouw van een padelbaan op haar terrein. “De padelsport is enorm populair”, zegt Tjerk, “en het is ook fantastisch om padel te spelen. Die kans willen we onze leden niet ontnemen. We zijn in overleg met onze buren en de gemeente. Natuurlijk zorgen we dat onze buren geen overlast hebben van de padelbaan, maar onze leden verdienen een kans om het mooie van tennis en padel te kunnen combineren!” www.htvhalsteren.nl