Afbeelding
Foto: IMAN FASE

Wie heeft de langste adem?

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Een aantal jaren geleden is in ons voetbal de promotie-degradatieregeling op de schop gegaan. Daarom hebben onze amateurclubs nu tot het eind van de competitie iets om voor te spelen. Voor veel clubs zit er een nacompetitie aan te komen: helemaal niet erg als het maar goed afloopt. 

VVC'68
Vierdeklasser VVC'68 begon aan deze competitie met als doelstelling: promoveren naar de derde klasse. Om het kampioenschap gaat het tussen VVC'68 en Vrederust. De wedstrijd VVC - Vrederust staat nog op het programma, dus dan zal de beslissing wel vallen. De nacompetitie heeft VVC sowieso 'in the pocket. 'Wie is dan de tegenstander en kun je dan de sterkste formatie opstellen? Het zou voor trainer Marco Ernest mooi zijn om met een promotie afscheid te nemen. 


Vrederust

Voor Vrederust kun je hetzelfde verhaal vertellen als voor VVC'68. De nacompetitie is zeker binnen, maar Vrederust wil kampioen worden. Normaal gesproken valt de beslissing in de wedstrijd VVC-Vrederust, maar Vrederust heeft nog een zwaarder programma.


MOC'17

MOC'17 is met Prinsenland in een hevige titelstrijd verwikkeld. MOC staat er prima voor, maar het programma lijkt iets zwaarder dan dat van Prinsenland. Doorstromen naar de tweede klasse is prachtig en noodzakelijk voor MOC. 

MOC'17 is een grote club met een goed bezette jeugdafdeling. Elk jaar kunnen er met gemak drie, vier jeugdspelers doorstromen naar de A-selectie. Dat is een betere garantie voor de toekomst dan allerlei spelers van buitenaf aantrekken.


Halsteren-zaterdag

Halsteren-zaterdag zal niet meer meedoen voor de prijzen, maar hoeft ook niet meer bang te zijn voor degradatie of nacompetitie voor behoud. Al bij al toch geen slechte prestatie van dit team met veel jonge jongens die voor het eerst met seniorenvoetbal kennis maakten. 


Halsteren-zondag

Na een zwakke competitiestart staat Halsteren-zondag in ieder geval weer in het linker rijtje. Even werd er nog gehoopt op een periodetitel, maar dit seizoen zal er waarschijnlijk een worden zonder prijzen. 

Nog even terugkomen op de thuiswedstrijd tegen koploper Meerssen. Zo'n scheidsrechter die daar de bal volkomen onterecht op de stip legt na een ingreep van de Halsteren-goalie. Je hebt dan heel de week hard getraind, een prachtig strijdplan gemaakt en dan schopt zo'n man alles in de war. Je zult er maar tegenaan lopen.


Nieuw-Borgvliet

Nieuw-Borgvliet moet het kampioenschap waarschijnlijk aan BSC laten. De Roosendalers hebben het vermogen om vanuit een gesloten verdediging te counteren.
BSC is met al die kopsterke mensen bovendien levensgevaarlijk bij corners en vrije trappen.

Borgvliet gaat waarschijnlijk de promotie-nacompetitie in.